A múlt héthez hasonlóan az Arsenal a Sunderland otthonába látogat az FA kupa 5. fordulójában. A mérkőzés 18:15-kor kezdődik.

Az előző héten az Arsenal egy nagyon nehéz mérkőzésen 2-1-es győzelmet aratott a Stadium of Light-ban, így feltehetőleg a mai találkozó sem lesz könnyű.

Arsene Wenger együttese szerdán 4-0-ás vereséget szenvedett az AC Milantól a Bajnokok Ligájában. Az ágyúsoknak illendő lenne javítaniuk a tragikus mérkőzés után. Ez a sorozat különösen fontos lehet az Arsenalnak, hiszen már csak az FA kupa megnyerésére maradt reális esélye. Kérdés viszont, hogy az észak-londoni együttest mennyire viselte meg a szerdai zakó.

Wenger egy hét alatt vesztette el Per Mertesackert, valamint Laurent Koscielnyt is. A német védőt Németországban operálták meg, visszatérésének időpontját egyenlőre még nem tudták megsaccolni. Koscielny szerencsére csak kisebb sérüléssel bajlódik, a francia bekk a jövő hétre már bevethető állapotban lesz.

Jó hír viszont az ágyúsok számára, hogy Kierran Gibbs, valamint Gervinho is visszatérhetett a csapathoz. Előbbi játékos 4 hónapos kiesést követően épült fel, míg csapattársa az Afrika Nemzetek Kupájáról utazhatott haza.

A Sunderland nagyon bizakodóan várja az összecsapást. Martin O'Neill csapata nagyon szeretne visszavágni a múlt heti vereséget követően, ám a 'fekete macskák' rengeteg hiányzóval küzdenek.
 

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Djourou, Vermaelen, Gibbs - Song, Arteta - Chamberlain, Rosicky, Gervinho - van Persie
 

Néhány érdekesebb statsztika:

Az Arsenal mérlege a Sunderland ellen az FA kupában: 7 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség.

Robin van Persie 7 gólt szerzett az előző 9 FA kupa mérkőzésén.

Sessegnon a 'fekete macskák' góllövőlistájának vezetője 7 góllal. Robin van Persie 28 találattal rendelkezik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

12 éve
Törölt felhasználó
valaki dob majd egy bloodzeedes linket?:)
12 éve
Törölt felhasználó
jó kezdő szerintem! Egyébként youtube-on már fent van Ryo gólja! Micsoda pazar találat ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Kezdő:
Fabianski, Sagna, Djourou, Vermaelen, Coquelin, Arteta, Song, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Gervinho, Van Persie
12 éve
Törölt felhasználó
Ma tovább kell mennünk.Nem számítok egyszerű mérkőzésre ,de meg kell csinálni! Ez az Út az egyetlen remény hogy idén nyerjünk valamit.Go Gunners!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Na erre vártam, remélem Gervinho és Oxi együtt fennt lesznek a pályán. Szerintem egy jól játszó Gervinhoval legalább egyet rúgtunk volna a Milannak.. Mindig van benne egy megmozdulás ami aranyat érhet.

Szólj hozzá