Hírek /

Wenger mihamarabb felejtetné a pocsék európai estét

Arséne Wenger nem rejtette a véka alá a negatív érzelmeit a szerdai AC Milan-Arsenal Bajnokok Ligája mérkőzéssel kapcsolatban, miután csapata megalázó, 4-0-ás vereséget szenvedett úgy, hogy maga a játékkép is csalódást keltően alakult.

Az Arsenal így kvázi már kiesett a Bajnokok Ligájából, de az eredménytől már csak a szenvedős játékstílus volt nagyobb csalódás a csapat szurkolói számára, ezt pedig Wenger is érzi.

"Ez egy olyan meccs volt, ami nehezen lesz felejthető, sajnos, negatív szempontból. Ez volt a legrosszabb esténk az európai kupasorozatban, s még szomorúbb, hogy teljesen megérdemelten kaptunk ki. Minden tekintetben pocsékul játszottunk, a 90 perc alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy bármikor is benne lettünk volna a meccsben. Már az elejétől fogva futnunk kellett az eredmény után, ráadásul ugyanazzal a problémával szembesültünk, mint eddig mindig: a magas beívelt labdákkal." - kezdte értékelését Wenger.

"Nehéz lesz kiértékelni a meccset, de talán jobb lesz minél kevesebbett beszélni róla. Egy picit le kell higgadnunk és jobb lesz tiszta fejjel újból nekivágni a dolgoknak."

"Több dolgot is hibáztathatnánk a vereség kapcsán, de sajnos a mutatott játékunk olyan volt, mint a San Siro gyepszőnyege. Természetesen a játékosok a leginkább csalódottak, de az igazat megvallva, nagyon erőltlenül játszottunk."

"Nem mondhatom azt, hogy minden rendben volt, főleg egy 4-0-es eredmény után, de nagyobb taktikai hibákat nem követtünk el a meccs alatt. Néhány tekintetben nagyon gyengék voltunk."

A francia menedzser ezután kitért arra is, hogy mi maradhat az Arsenalnak a Bajnokok Ligája-kiesést követően.

"Reálisan kell néznünk a dolgokat, nem élhetünk álomvilágban. Talán két-öt százalék esélyünk lehet még a továbbjutásra, szóval reálisan nézve kiestünk a sorozatból. Ugyanakkor a visszavágón teljesen más teljesítményt  kell hoznunk, aztán majd meglátjuk."

"Koncentrálnunk kell a többi meccsünkre is, mert a szezonnak még nincs vége. Szombaton újabb nehéz meccs vár ránk, ahol viszont lesz esélyünk a visszavágásra, főleg egy ekkora kisiklást követően."

"Persze, megvan arra is az esély, hogy a BL-ből való kiesés negatív nyomot hagy a csapaton, szombatig így rengeteg mindenen kell dolgozni, s vissza kell szereznünk az önbizalmunkat is. Az biztos, hogy az FA-Kupa meccsen teljesen mást kell mutatnunk, mint szerdán." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

8 éve
Törölt felhasználó
Jó hagyjuk már légyszíves. Mostanában elég sok zakó van és mindig ilyeneket károg az öreg.
Azt mondja el nekünk, hogy mégis mi volt tegnap a taktika. Mit akartunk egy túlzsúfolt középpályával?
Talán néha beismerhetné, hogy el van baszva a dolog és kész.
Áhh én azt hittem elküldjük őket megint a fenébe erre szarrá aláznak minket. Vicc, komolyan mondom... :-S :-S
8 éve
Törölt felhasználó
mateo130! Most óriási baromságot írtál, mert ha nem felejtené el akkor nem tudna teljesen a hétvégi meccse koncentrálni, a játékosok látnák rajta, hogy még azon jár az agya, ergó nem koncentrálnának úgy, az egész a hétvégi meccsbe menne el.

A játékosok nevében beszél az öreg, el kell felejteni és lépni tovább. Jól mondja!
8 éve
Törölt felhasználó
Minden nevetséges zakó után gyorsan akar felejteni...
Én is így éreznék ha ilyen nevetségesen, minden küzdelem nélkül kapnék ki!!!
8 éve
Törölt felhasználó
"a 90 perc alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy bármikor is benne lettünk volna a meccsben." Ez tökéletesen látszott rajta a meccs folyamán. Nem voltak meg a szokásos 'mozdulatai',kvázi VIP helyről nézte végig ezt a borzalmat. Egyébként korrekt nyilatkozat.
8 éve
Törölt felhasználó
Mondjuk akkor kicsit másabb lett volna a kép ha az eredmény 3-1. Hogy miért ?
A második gólnál lest be lehetett volna fújni.
Robin ellen szabálytalanság miatt 11-est be lehetett volna fújni.
Csak az a baj ez a mi lett volna ha kategória.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek