Arséne Wenger nem rejtette a véka alá a negatív érzelmeit a szerdai AC Milan-Arsenal Bajnokok Ligája mérkőzéssel kapcsolatban, miután csapata megalázó, 4-0-ás vereséget szenvedett úgy, hogy maga a játékkép is csalódást keltően alakult.

Az Arsenal így kvázi már kiesett a Bajnokok Ligájából, de az eredménytől már csak a szenvedős játékstílus volt nagyobb csalódás a csapat szurkolói számára, ezt pedig Wenger is érzi.

"Ez egy olyan meccs volt, ami nehezen lesz felejthető, sajnos, negatív szempontból. Ez volt a legrosszabb esténk az európai kupasorozatban, s még szomorúbb, hogy teljesen megérdemelten kaptunk ki. Minden tekintetben pocsékul játszottunk, a 90 perc alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy bármikor is benne lettünk volna a meccsben. Már az elejétől fogva futnunk kellett az eredmény után, ráadásul ugyanazzal a problémával szembesültünk, mint eddig mindig: a magas beívelt labdákkal." - kezdte értékelését Wenger.

"Nehéz lesz kiértékelni a meccset, de talán jobb lesz minél kevesebbett beszélni róla. Egy picit le kell higgadnunk és jobb lesz tiszta fejjel újból nekivágni a dolgoknak."

"Több dolgot is hibáztathatnánk a vereség kapcsán, de sajnos a mutatott játékunk olyan volt, mint a San Siro gyepszőnyege. Természetesen a játékosok a leginkább csalódottak, de az igazat megvallva, nagyon erőltlenül játszottunk."

"Nem mondhatom azt, hogy minden rendben volt, főleg egy 4-0-es eredmény után, de nagyobb taktikai hibákat nem követtünk el a meccs alatt. Néhány tekintetben nagyon gyengék voltunk."

A francia menedzser ezután kitért arra is, hogy mi maradhat az Arsenalnak a Bajnokok Ligája-kiesést követően.

"Reálisan kell néznünk a dolgokat, nem élhetünk álomvilágban. Talán két-öt százalék esélyünk lehet még a továbbjutásra, szóval reálisan nézve kiestünk a sorozatból. Ugyanakkor a visszavágón teljesen más teljesítményt  kell hoznunk, aztán majd meglátjuk."

"Koncentrálnunk kell a többi meccsünkre is, mert a szezonnak még nincs vége. Szombaton újabb nehéz meccs vár ránk, ahol viszont lesz esélyünk a visszavágásra, főleg egy ekkora kisiklást követően."

"Persze, megvan arra is az esély, hogy a BL-ből való kiesés negatív nyomot hagy a csapaton, szombatig így rengeteg mindenen kell dolgozni, s vissza kell szereznünk az önbizalmunkat is. Az biztos, hogy az FA-Kupa meccsen teljesen mást kell mutatnunk, mint szerdán." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Jó hagyjuk már légyszíves. Mostanában elég sok zakó van és mindig ilyeneket károg az öreg.
Azt mondja el nekünk, hogy mégis mi volt tegnap a taktika. Mit akartunk egy túlzsúfolt középpályával?
Talán néha beismerhetné, hogy el van baszva a dolog és kész.
Áhh én azt hittem elküldjük őket megint a fenébe erre szarrá aláznak minket. Vicc, komolyan mondom... :-S :-S
12 éve
Törölt felhasználó
mateo130! Most óriási baromságot írtál, mert ha nem felejtené el akkor nem tudna teljesen a hétvégi meccse koncentrálni, a játékosok látnák rajta, hogy még azon jár az agya, ergó nem koncentrálnának úgy, az egész a hétvégi meccsbe menne el.

A játékosok nevében beszél az öreg, el kell felejteni és lépni tovább. Jól mondja!
12 éve
Törölt felhasználó
Minden nevetséges zakó után gyorsan akar felejteni...
Én is így éreznék ha ilyen nevetségesen, minden küzdelem nélkül kapnék ki!!!
12 éve
Törölt felhasználó
"a 90 perc alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy bármikor is benne lettünk volna a meccsben." Ez tökéletesen látszott rajta a meccs folyamán. Nem voltak meg a szokásos 'mozdulatai',kvázi VIP helyről nézte végig ezt a borzalmat. Egyébként korrekt nyilatkozat.
12 éve
Törölt felhasználó
Mondjuk akkor kicsit másabb lett volna a kép ha az eredmény 3-1. Hogy miért ?
A második gólnál lest be lehetett volna fújni.
Robin ellen szabálytalanság miatt 11-est be lehetett volna fújni.
Csak az a baj ez a mi lett volna ha kategória.

Szólj hozzá