Az Arsenal a Sunderland vendége lesz a Premier League 25. fordulójában. A mérkőzés 16:00-kor veszi kezdetét.

Az ágyúsok a múlt héten szerezték meg első Premier League győzelmüket a 2012-es naptári évben. Arsene Wenger együttese a Blackburn gárdáját ütötte ki 7-1-re az Emirates stadionban. A gólszerzők listáján van Persie, Chamberlain, Arteta és Henry szerepelt. Ezzel a fölényes győzelemmel helyreállt a csapat önbizalma, ráadásul hiányzók terén sem áll rosszul az Arsenal, így minden adott egy jó bajnoki hajrához.

A mai mérkőzés viszont nem nevezhető könnyű párharcnak, ugyanis a Sunderland remek formában van. A 'fekete macskák' a decemberi edzőváltást követően mindössze három alkalommal vesztettek. Pozitív hír viszont az ágyús drukkerek számára, hogy Martin O'Neill együtteséből Sessegnon, Cattermole, Vaughan, Brown, Kilgallon, Angeleri, Bramble, Gordon is hiányozni fog a mai találkozóról.

Az Arsenal keretében helyet kaphat majd Kieran Gibbs, aki 4 hónapos kiesést követően térhet vissza. Az ágyúsoknak így mindössze négy sérültjük van: Jenkinson, Wilshere, Diaby és Santos. Az Afrika Nemzetek Kupáján szereplő Marouane Chamakh is visszatért a csapathoz, hiszen Marokkó kiesett a tornáról. Egyedül Gervinho nem utazhat még vissza, hiszen Elefántcsontpart bejutott az ANK döntőjébe.

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Song, Arteta - Walcott, Ramsey, Chamberlain - van Persie
 

Néhány érdekesebb statisztika:

Robin van Persie pályafutása során mindössze egy alkalommal kezdett a Stadium of Light-ban, de akkor duplázni tudott.

A Sunderland három mérkőzés óta nem kapott gólt a bajnokságban.

Az Arsenal utoljára 2008-ban tudott nyerni a 'fekete macskák' otthonában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

12 éve
Törölt felhasználó
Fontos sorozat előtt állunk, nem szabad az első lépésbe elbotlani.
12 éve
mikor lesz már kezdő kinn?? :D
12 éve
Szerintem ma nyerünk!! :) Érzem!!:D
12 éve
Törölt felhasználó
Bírom ezt az O'Nielt-t. Azt mondta a meccs előtt, hogy " Wenger sose hívta meg egy italra sem " :D
12 éve
Nagyon kemény meccsre számítok. De ha ott lesz Gibbs is, akkor a legjobb védelmünkkel tudunk majd felállni. Verma - Kosci duó középen. Remélem a szélsőink ismét parádéznak majd. Különben sokszor az ilyen kis meccsektől jobban félek, mint egy Milan elleni Bl meccstől.

Szólj hozzá