Mikel Arteta a csapat hivatalos weboldalának elárulta, hogy szeret a háttérben húzódva mindent megtenni az Arsenalért, s nem vágyik a címlapokra még olyan pozitív hírekkel sem, mint amilyen miatt Robin van Persie, vagy Alex Oxlade-Chamberlain került oda az elmúlt hetekben, hónapokban.

Arteta tavaly nyáron, 10 millió font ellenében került az Arsenalhoz az Evertonhoz, s a jó teljesítménye révén, valamint Jack Wilshere, valamint Abou Diaby sérülései miatt, miatt már most alapemberré nőtte ki magát Arséne Wenger csapatában, a szurkolók pedig rajonganak érte.

"Nem én akarok lenni az Arsenal legnagyobb húzóembere, akiről mindenki tudja, hogy ki is ő valójában. Természetsen Robin van Persieről, a csapat kapitányáról van szó, ő jelenti a legnagyobb áttörést." - mondta Arteta.

"Én inkább a támadók mögött szemlélem a játékot, és tudom, hogy ha nagyon kinyílunk, akkor sanszos, hogy gólt kapunk. Próbálok egyensúlyt teremteni a csapatban. Persze van, hogy felmegyek a támadások során is, és még így is van helyzetem, a Blackburn elleni gólom például a hatodik volt az év folyamán."

"Ugyanakkor az a legfontosabb dolog, hogy a csapatnak menjen jól, mert akkor mindenki feltűnik az összefoglalókban is. Mindenki a gépezet része, s csak rajtunk múlik, hogy ez a gép mennyire működik jól."

A spanyol játékos, picit kitérve a szombati mérkőzésre is, egyben figyelmeztetett, hogy nem szabad felvállról venni a Sunderland elleni bajnokit. Martin O'Neillt december elején nevezték ki menedzsernek Steve Bruce utódjául, s egy kimutatás szerint azóta a Sunderland szerezte a legtöbb pontot a ligában.

"Martin O'Neill fantasztikus munkát végez december óta. Az eredmények azt tükrözik, hogy az egész csapat átalakult az ő érkezésétől." - mondta Arteta.

"Természetesen nehéz lesz szombaton ellenük játszani, de sohasem könnyű a Sunderland ellen teljesíteni, pláne nem télen, februárban. Minden rajtunk áll, egyszerűen készen kell állnunk egy ilyen meccsre. A Sunderland jó formában van, magabiztosak, de ha mi is hozzuk a legjobb teljesítményünket, akkor megnyerhetjük a szombati meccset."

"Furcsa lesz hét napon belül kétszer is nekifeszülnünk ellenük, hiszen a kupában is ők lettek az ellenfeleink. Furcsa lesz jövő szombaton ismét velük játszanunk főleg az ehétvégi eredmény függvényében."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

12 éve
Törölt felhasználó
Ha ma jól jön ki a lépés akkor a 4. helyen is lehetünk!! :D
12 éve
Ma Everton-Chelsea, MU-Pool, Spurs-Newcastle. Holnap Aston Villa-City. Nagyon fontos lenne ez a mai győzelem. Ahogy Wenger is mondta: Mostantól minden meccs egy döntő. GO GUNNERS :)
12 éve
Szegény Yossi. :-S
12 éve
Törölt felhasználó
Ha ma jól jön ki a lépés, akkor két riválisról is leszakadhat a csapat, illetve eléjük kerülhet a csapat MU-Pool és Tottenham-Newcastle lesz ma
12 éve
Törölt felhasználó
láttátok a friss Arsenal Insider-t Djourou bácsival és Henry papával??? nagyon bolondok :D:D:D

Szólj hozzá