Owen Coyle, a Bolton menedzsere rendkívül elégedetten nyilatkozott az Arsenaltól kölcsönbevett japán játékosról, Ryo Miyaichiről, az angol szakember szerint akár már a hétvégi, Wigan elleni meccsen bemutatkozhat a Premier Ligában a fiatal japán.

Ryo a téli átigazolási időszak utolsó napján szerződött a Bolton csapatához a szezon végéig. Ez a húzás azért is volt meglepő Coyle részéről, mert a japán játékost a tavaly nyár óta több sérülés is hátráltatta, s csak a tartalékcsapatban szerepelhetett.

A Bolton a héten egyébként egy zártkapus barátságos meccset játszott a Preston csapatával, amely mérkőzést Coyle csapata nyert meg éppen Ryo góljával, így nem csoda, ha a szakember is pozitívan nyilatkozott a japánról.

Az biztos, hogy Ryo is ott lesz a Wigan elleni keretben. Szerencsére már sikerült egy egész héten át is edzenie a kerettel, így eljöhet a bemutatkozás. Egy fiatal játékosnak amúgy sem egyszerű beilleszkednie egy teljesen új környezetbe, de Ryo remekül végzi a dolgát.

- mondta Coyle a Bolton hivatalos weboldalának.

Játszottunk egy felkészülési meccsen a héten, amely mérkőzésen azok a játékosok is szerephez jutottak, akik meccshiányosak voltak. Annyi szent, hogy Ryo egy fantasztikus tehetség, és úgy vélem, hogy nagyszerű jövő áll előtte. Az elmúlt évben remekül tette a dolgát a Feyenoordnál, s itt nálunk mindenképpen lesz lehetősége a további játékra is.
Úgy vélem, hogy a mi szakmai stábunkkal remekül fog fejlődni, szóval egyszerűen csak nyerni tudtunk az ő leigazolásával. Nagyon gyors szélsőről van szó, ráadásul pontosan olyan típusú játékos, amilyet nagyon szeretek a csapatomban tudni. Már az angol nyelvvel is remekül halad, igaz, az én akcentusomat soha nem fogja tudni megérteni.

- viccelődött Coyle.

A játékos is nagyon örül, hogy egy ilyen csapathoz került átmenetileg, mint a Bolton.

A Ligakupában már volt szerencsém egy pár percet játszani ellenük, az biztos, hogy egy nagyon technikás csapatról van szó. Igyekszem majd a legjobb formában játszani, mert bizonyítani akarok a menedszernek és a szurkolóknak is. Arséne Wenger a legjobbakat kívánta, és Robin van Persie is támogatott abban, hogy a Boltonhoz jöjjek. Jack Wilshere-rel is beszéltem egy pár szót, ő is csak pozitívumokat tudott mondani Owen Coyle csapatáról, ráadásul ő játszott is itt kölcsönben néhány hónappal korábban.

- mondta Ryo.

A január végi Bolton-Arsenal meccs alkalmával jöttem el még az Ágyúsok keretével ide, majd itt is maradtam. Már sikerült egy picit barangolnom a városban is, s úgy tűnik, itt hidegebb van, mint Londonban! Nem is ez a lényeg azonban, hanem az, hogy az elkövetkezendő négy hónapban a megfelelő ütemben fejlődjek.

- mondta Ryo.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Szczęsny, Ryo, Wilshere, Oxi, Ramsey, Coquelin, Frimpong ajaajjj... :)

Szólj hozzá