Alex Oxlade-Chamberlain a nyár egyik legkorábban érkező játékosa volt. Wenger rendesen megfizette az árát, így a szurkolók elég sokat vártak a mindössze 18 éves játékostól. A szezon eleje az erősítéssel és a beilleszkedéssel telt el, de az újév új lehetőségeket tárt az ifjú támadó elé, hiszen mostanság rendre a kezdőben kap helyet, a csapat egyik legfontosabb tagját képezve.

Chamberlain érzi a körülötte levő nyüzsgést, de igyekszik a teljesítményére figyelni. Szerinte nagyon sokat kell még tanulnia és elmondása szerint nagyon boldog, hogy ezt többek közt Henry és van Persie társaságában teheti meg.

"Az egyik legtapasztalatlanabb játékos vagyok a keretben, így minden egyes tanács segít nekem -legyen az pozitív vagy építő jellegű kritika."

"Mindenkire hallgatok. Nagyon sokat lehet tanulni az olyan játékosoktól, mint Henry és Persie, akik gól lőnek és hasonló szerepkörben játszanak, mint én. Hallgatnom és figyelnem kell."

"Hiszek magamban és a képességeimben. Tudom, hogy továbbra is keményen kell edzenem és tanulnom kell a srácoktól, aztán a többi majd magától jön. Eddig ez egész jól megy, tehát továbbra is keményen kell dolgoznom."

A kiemelkedő teljesítményre természetesen a sajtó is felfigyelt, így több lap szerint Capello akár a nyári EB-re is meghívót adhat Chamberlainnek. A játékos örülne a felkérésnek, de szeretne a földön maradni és lépésről-lépésre jobbá válni.

"Csak az Arsenalra fókuszálok, és jelenleg az U21-es válogatottban is kerettag vagyok. Természeresen csodálatos érzés lenne [részt venni az EB-n], de a földön kell maradnom és lépésről-lépésre kell elérnem azt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

12 éve
7 nap alatt 3 meccs, ráadásul mind a 3 idegenbe.Nagyon nehéz lesz.
12 éve
Törölt felhasználó
Én teljesen elfogultság nélkül irtam. Az Everton nagyon erős otthon, szerintem bedarálják a gyenge Chelsea-t. Ha az afrikaiak most náluk lennének, akkor adnák a chelsea meccset, az úgy elég szoros lehetne. Viszont a Sunderland most nagy belendült, személy szerint birom az edzőjük stilusát. Na de mind1, ez van
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: Ne lepődjetek meg ha estefele olyan hírek lesznek a magyar sajtóban ha egyáltalán van ilyen, hogy az Angol szövetség Wengert akarja kinevezni az angolok élére.

Másrészt fél órával ezelőtt több lap ismét lehozta a Van Persie Real-Barca üzletet, szóval ezen sem kell meglepődnötök ha találkoztok ilyen hírekkel.
12 éve
Törölt felhasználó
azért 7 nap alatt 3meccs? Ez nagyon kemény menet lesz!!
Szélsőink visszatéréséről tudhatunk valamit?Azt tudom h Santos ,Gibbs már edz,de mikor várható a visszatérésük? Bár most látom hogy Gibbs már nincs a sérült listán.
12 éve
Szerintem nagyjából egyenrangú az Everton-Chelsea és a Sunderland-Arsenal, mindkettő izgalmas lesz, háromesélyes, én speciel nagyon tartok a Sunderlandtől. láttam egy listát, hogy amióta O'neill vezeti őket, hogyan néz ki a tabella, és ők az elsők!

Szólj hozzá