Wenger a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem kell a pályán kívüli dolgokkal törődniük a játékosoknak, fel kell venniük a harcot, hogy elérhessék a Bajnokok Ligája indulást érő helyet.

Néhány elégedetlen Arsenal szurkoló a holnapi meccs során fekete szemeteszsákot akarnak tenni a holnapi üres helyekre, ezzel fejezve ki az elégedetlenségüket. Az Arsenal a hetedik helyen áll a tabellán, így ebben az esetben bátorításra van szüksége a csapatnak, nem tüntetőkre.

 

Wengert a héten elég sokat bírálták, hiszen a csapat gól nélküli döntetlent ért el a Bolton ellen. Wenger továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy még nem veszett el minden, hiszen a negyedik helytől 5 pont a hátrányunk, ami behozható, ha megfelelően összpontosítanak fiai a pályán.

A mestert a sajtótájékoztatón megkérdezték, mit szól a tervezett tiltakozáshoz. A mester röviden és bölcsen felelt.

 

Nem szeretnék ehhez bármit is hozzáfűzni. Meg kell mutatnunk, hogy megvan a minőségünk a pályán és nem reagálunk minden egyes provokációra.

 

El akarjuk érni a Bajnokok Ligáját érő pozíciót a bajnokságban és felkészülten akarjuk kezdeni az FA kupa következő fordulóját. El akarjuk érni a Bajnokok Ligája pozíciót, hiszen zsinórban 15 alkalommal voltunk jelen a sorozatban, a szurkolók boldogok lesznek, ha a 16. is meg lenne.

 

Ezek után mit is mondhatnék? Ideális esetben azt akarom, hogy mindenki boldog legyen, de olyan világban élünk ahol el kell fogadni azt, hogy nem mindenki reagál azonosan.

- mondta Wenger. Az ellenfél edzője Steve Kean is találta magát az idei szezon során hasonló helyzetben. A Rovers szurkolói is megtalálták őt. Wenger szerint az embereknek meg kell tartaniuk az összképüket és bíztatni kell egymást, mert csak így állhatnak talpra. 

 

Wengert ezután arról kérdezték, hogy ki lenne a legalkalmasabb az Angol válogatott csapatkapitányi posztjára. Tudni illik a mai napon az Angol szövetség felmentette John Terry-t a kapitányi rang alól. A mester szűkszavúan beszélt erről.

 

Nem tudom, ebben az esetben is, csak azt gondolom, hogy a menedzser nevezi ki a kapitányt és nem mi. Fabio Capelló elég nehéz helyzetben van, de ezt a gondot meg kell hagyni neki.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

12 éve
Törölt felhasználó
helyes,jó dolog tüntetni,nem azt mondom,de ezeknek az embereknek a nagy része a nem szurkolt a csapatnak életében sose...csak zabálta a hamburgert a meccseken...
12 éve
Törölt felhasználó
Off: Van Persie mutatott egy-két dolgot Maradonának (:

http://robinvanpersie.com/2012/01/26/visiting-maradona/
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Matech! Wenger nem csak most erőlteti a széljátékot, mert ez az elem korábban is fontos része volt az Arsenal játékának.

"amit régen Viera-Gilberto duó meg tudott csinálni azt mostanában hárman se tudják normálisan"

Ez nem teljesen így van, mert az említett páros uralta a középső részt a középpályán, és igen gólokat is szereztek, de a kreatív feladat akkor is a szélsőkre volt bízva, amit olyan szélsőkkel, mint Pires és Ljungberg gyönyörűen ki lehetett vitelezni. De ugyanígy később, a Rosicky - Hleb duó hozta a kreativitást, tehát ez a próbálkozás Wengertől nem éppen új keletű. Az már más kérdés, hogy szerintem is jobb lenne, ha 2 belső középpályással, 2 szélsővel, és 2 csatárral játszanánk... 4-4-2.
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szomorú a helyzet, ilyen gyengén még sosem muzsikált a csapat amióta követem a PL-t,pedig még akkkor kezdtem el drukkolni a csapatnak mikor még az m1-en ment szombaton reggel a PL összefoglaló (Petit,Overmars,Adams, ...stb) Szerintem a legnagyobb probléma Wenger makacssága , már régen fel kellett volna állnia a padról ,mert nem tud győztes mentalitást beleverni a csapatba. Még 2009.2010, nyarán ezt tisztességgel tehette volna, de most már a saját nimbuszát dönti romokba, és makacsul ragaszkodik a saját hibás taktikájához, és a töketlen ,folyamatosan megsérülő ,akaratgyenge játékosaihoz. A taktikával nem lenne akkora baj, de nincs meg hozzá az a minőségi játékos állomány ami sikeresen kivitelezné! Nem rég nosztalgikus pillanatomban (mikor Titi újra pályára lépet) megnéztem pár régi videót. Szomorúan állapítottam meg, hogy amit régen Viera-Gilberto duó meg tudott csinálni azt mostanában hárman se tudják normálisan. A kreatív középpályánk hiánya idén (Nasri,Cesc távozása, Jack sérülése miatt), azt eredményezte hogy Wenger a szélsőjátékot erölteti. Ez nem lenne baj, ha nem két \"segghülye\" szélsőnk lenne Gervinho és Walcott személyében akik még véletlenül sem jól választanak az utolsó passznál, vagy beadásnál, komolyan mondom két ennyire játék intelligencia nélküli játékosunk még nem volt a pályán , még egyenként is sok , pláne együtt . Elég megnézni Walcott Aston Villa elleni gólját vagy azt a helyzetét amit az oldalhálóba rúgott, mikor 3-an üresen mentek vele. Mindegy még ez sem lenne baj, mert 1-1 gólt össze hozhatnának ha kapnának valami támogatást a szélső hátvédektől, akik ugye mind sérültek, így az energiájukat a védekezés felemészti! Hol van már az a rövid passzos gyors játék eredményes kontrákkal tarkítva?? Lassan ott tartunk hogy nincs egy fix meccsünk még otthon sem, mert az ellenfél tudja ,hogy bármikor hibára lehet kényszeríteni minket egy pontrugással. Nem csoda hogy a szurkolók elégedetlenek megint nincs igazolás a télen, pedig négy meccs alatt 1 pontot hoztunk össze, és a hetedik helyen állunk, mi kell még ahhoz, hogy a vezetés észre vegye hogy nagy a gáz, és isteni csoda kellene ahhoz hogy a negyedik hely meg legyen! Persze Arsenal forever ,de ez már rég nem az a felhőtlen öröm mikor leülök meccset nézni mint régen, sőt már néha ülni sem tudok közben mert olyan idegbeteg vagyok! Mindegy, ha ma nyerünk akkor boldog leszek, de azért észre kell venni a hibákat, és nem kell csodálkozni, hogy ha valakik kukás zsákokkal tiltakoznak, mert igazuk van. Ja ,és hogy Wenger azt mondja, most már minden meccs kupa döntő? hát eddig is az volt az összes bassza meg, jó hogy rájön végre! >:-(

Szólj hozzá