Továbbra is nyeretlen a 2012-es évben a bajnokságban az Arsenal. Arséne Wenger gárdája szerdán a Bolton Wanderers vendégei voltak, ám a Reebok stadionban csak a helyzetekig jutottak el az Ágyúsok, de a befejezés egytől-egyik hibádzott.

A csapatnak több egy-az-egy elleni helyzete volt, ám sem van Persie, sem Walcott nem bírt Bogdán Ádámmal, kétszer pedig a kapufa állta útját az Arsenal góljának. Sőt, a végén még a Bolton veszélyzetetett, Wojciech Szczesny büntetőgyanús helyzetbe keveredett a hazaiak egyik játékosával, ám Chris Foy játékvezető nem ítélt büntetőt.

Az Arsenal így a hetedik helyre csúszott vissza, Wenger gárdáját a fordulóban megelőzte a Liverpool és a Newcastle is, a Chelsea és a Tottenham pedig további pontokat nyert az Ágyúsokkal szemben.

"Joggal érezhetjük úgy, hogy két pontot elveszítettünk, mert meg volt a helyzetünk eldönteni a meccset. Ugyanakkor az is tény, hogy egy remek csapat ellen értünk el döntetlent, jól fogták az embereiket, és türelmesen játszottak. Nyilvánvaló, hogy az első félidőben kihagyott helyzetek hiányoztak a leginkább, s azt sem feledhetjük el, hogy néhány játékos kissé fáradt volt az Aston Villa elleni bajnokit követően." - mondta Wenger a lefújást követően.

"Nem váltak be a kockáztatásaink, s kétszer a kapufa is ellenünk volt. A végén négy csatár volt fenn a pályán, s még szerencsésnek is vélhetjük magunkat, mert a Bolton is megszerezhette volna a vezetést."

Wengert ezek után arról kérdezték az újságírók, hogy válságban van-e az Arsenal, miután négy meccsből mindössze egy pontot szerzett, illetve a francia menedzser arra is válaszolt, hogy lát-e még esélyt arra, hogy a csapat a legjobb négyben végez majd májusban.

"Úgy gondolom, hogy voltak már nehezebb periódusaik is, mint például amikor megnyertük a bajnokságot, majd rá hat meccsig nyeretlenek voltunk."

"Hosszú még az út a bajnokság végéig, és továbbra is bizakodó vagyok a legjobb négyben való befejezéssel kapcsolatban. Kétségtelenül nehéz időszakot élünk meg, de úgy vélem, hogy három olyan meccset veszítettünk el, amit éppenséggel meg is nyerhettünk volna."

"Meccsről-meccsre kell haladnunk. Ezentúl minden bajnoki meccs olyan lesz, mint egy kupadöntő, s az FA-Kupával, valamint a lassacskán visszatérő BL-el együtt kissé nehéz is lesz majd egyensúlyt teremtenünk ezügyben. Nagyon fontos, hogy ne legyen további sérülésünk. Sagna és Arteta már visszatérhettek, Gibbs is közel van már."

"Pusztán az kell, hogy fejezzük be a helyzeteinket. A Bolton ellen csak idáig jutottunk el, de ha megszereztük volna a vezetést, teljesen más lett volna a játék képe. "

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (38)

12 éve
Törölt felhasználó
Ott a pont Chabito!
Lényegében ,én is kaksizok rá,hogy ki mekkora fan,hisz ez mindenkinek szívügye,maradjunk annyiban,hogy akik,rendszeresen szólnak a témákhoz,azok már napi szinten foglalkoznak a csapat körül történő dolgokkal,már ez egy szintje.
A hűség,és az hogy kritikus vagy a csapatoddal szemben nem megegyező dolog.
Én a rossz eredmények ellenére is minden meccset végig izgulok.Csak vannak elemei
az arsenal klub életének,amikkel nem értek egyet,mert szerintem a csapatra nézve sokkal több és kedvezőbb döntést is hozhatnának.
Ilyen pl a megfelelő minőségű és létszámú cserepad.
A jó játékosok hosszan való megtartása.
A nagy riválisoknak nem adnék el egyetlen egy klasszis játékost sem a pl-en belül.
Ne haragudjatok már ,meg ,de az milyen,hogy Ade,Toure,Nasri,Clichy-t eladjuk a citynek?Ha már mindenféleképpen eladjuk,menjen külföldre.
12 éve
Törölt felhasználó
Ezúton kérnék elnézést mindenkitől aki sértésnek vette a középcsapat jelzőt. A lent említett dolog az én véleményem aminek nem kell egyeznie senkiével sem mindenki máshogy látja. Ha a sors úgy hozza valamikor, hogy a bent maradásért vagy a BL-címért küzdünk mindkét esetben kiállnék a csapat mellett mert ez a szerelem nálam örökre szól. Viszont ha ezekre a jelekre nem árt ha mi is felhívjuk a figyelmet mert előbb utóbb majd le fog sütni Wengeréknek is, hogy a saját szobrukat fogják döntögetni ha nem cselekednek valamit. Ez a valami legyen az ő dolguk ők a szakemberek ezért kapják a pénzüket mi szurkolók pedig bíztassuk őket de ha valami nem tetszik akkor kritikát is kell nyilvánítani. Nem vagyunk rossz helyzetbe de innen szerintem ugyanolyan könnyen vezethet az út mind felfelé mind lefelé.... GOO GUNNERS!
12 éve
fecc04: Tudom, hogy nem csak akkor kell kiállni a csapatért, ha megy a szekér. Én akkor is az Arsenal-nak fogunk szurkolni, ha nem leszünk ott jövőre a Bl-ben. Sőt akkor is ha kiesünk.
ZoooliRvP: Igen, tudom mi az a klubhűség.
12 éve
Törölt felhasználó
A Liverpool NAGY MÚLTÚ csapat és ugyan így a Leeds is de hogy milyen a jelene azt döntse el mindenki maga , én már nem sorolom a nagy csapatok közé a Poolt !Nem akarok megbántani senkit de ez csak a mi vessző futásunk hogy a PL a legerősebb bajnokság , lehet hogy így van sőt de attól még nem nevezhető a 8. helyig minden csapat nagy csapatnak !!!Amúgy meg már nem kell sokat várni csak bő 1 évet és jön a hőn áhított KÖLTSÉGVETÉSI FAIR PLAY !!!Na majd akkor jön el a mi időnk , akkor nézzük ki hova akar majd igazolni , akkor fog sokat számítani hogy ki mondhatja magát nagy múltú klubnak akihez szívesen igazolna 1-2 felsztárolt játékos !!Már nem kell sokat várni !! Hüh a vége kicsit Terminátoros és John Connoros volt 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
Mellékesen a Leeds még máig benne van az 5 legnépszerűbb angol csapatok között.

Szólj hozzá