Az ágyúsok 17:00-kor az Aston Villa együttesét fogadja az FA kupa 4. fordulójában. A játékvezető Michael Jones lesz.

Az előző fordulóban Thierry Henry góljával verte meg az Arsenal a Leeds United együttesét. Ez volt az ágyúsok első (és eddigi egyetlen) győzelme 2012-ben, amire egyáltalán nem lehetnek büszkék a szurkolók és a játékosok.

Arsene Wenger viszont remek hírekkel szolgálhatott a mérkőzés előtt, hiszen Mikel Arteta, Thierry Henry, Bacary Sagna és Francis Coquelin is visszatérhetett a keretbe, míg Kieran Gibbs hétfőn kezdi meg a teljes értékű edzésmunkálatokat. Sajnálatos módon Jack Wilshere rehabilitációjában visszaesés mutatkozott, így az sem kizárt, hogy a fiatal angol játékos a teljes szezont kihagyja.

Alex Mcleish együttese a negyedosztályú Bristol Roverst búcsúztatta a harmadik fordulóban. A Villa egész jól áll sérülések terén, hiszen csak N'Zogbia, Herd és Lichaj fog hiányozni a mai találkozóról.

Sokak szerint az ágyúsoknak komoly esélye van megnyerni az FA kupát, hiszen a Manchester City a Newcastle és a Manchester United is kiesett már a sorozatból.

Az Arsenal 1997 óta nem veszített FA kupa mérkőzést hazai pályán, így szinte kötelező lenne a továbbjutás. A két csapat az idei szezonban már egyszer találkozott egymással, akkor Arsene Wenger együttese 2-1-re legyőzte az Aston Villat idegenben.

A várható kezdő: Szczesny - Coquelin, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Song, Arteta - Walcott, Ramsey, Chamberlain - van Persie

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

12 éve
Törölt felhasználó
ÉS egyelőre X az a meccs :D
12 éve
Sunderland vagy Middlesbrough -t kapjuk, ha tovább jutunk..
12 éve
Ez az nagyok közül már nem kaphatunk senkit! :)
12 éve
amúgy egyáltalán nem tennénk tönkre Ramsey-t azzal,hogy Hazard-t idehozzuk! :) Ígyis sokat játszana, és sztem Hazard-ra a szélen számítana főleg Wenger, hameg Ramsey sérült akk középen :D
12 éve
Törölt felhasználó
Most rotàlàst vagy FA kupàt akartok? A ketto egyutt nem megy!

Szólj hozzá