web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Csak Wengerben bízhatunk

  • Csak Wengerben bízhatunk

    Mi lenne, ha az Arsenal kiesne a BL-ből?

    Hír Információk

  • Dátum: 2019. Jan. 24, 22:58
  • Hozzászólások: 26
  • Athlon Szerző:


Bevallom őszintén, egyre inkább kezd foglalkoztatni és érdekelni, hogy mi lenne a hőn szeretett csapatunkkal, ha bekövetkezne a Wenger-által csak 'katasztrófának' nevezett esemény: miszerint, ha májusban nem lennénk a legjobb négyben a végelszámolásnál. Értsd: igen, nem indulnánk a BL-ben a jövő szezonban.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez mivel járna. Jelentős összegű bevételkieséssel kellene számolni, és a költségvetésben keletkezett lyukakat valószínűleg azzal tudnánk betömni, ha a forrásokat átcsoportosítanánk, tehát valószínűleg még kevesebb pénz maradna az igazolásokra. A játékosoknak nem lenne vonzó a klub, mivel nem játszanánk az európai legrangosabb kupasorozatban, s ami még fájóbb lenne: talán van Persie is lelépne tőlünk.

Első olvasatra nem tűnik biztatónak, ugyanakkor ki kell jelenteni: valaminek fel kell ráznia a klubot. Elkényelmesedtünk. Wengert manapság már csak az élteti és az hajtja, hogy ott legyünk a 38. fordulót követően a BL-indulást érő helyek egyikén. Az, hogy a csapat már a hetedik évébe lép a trófeanyeretlenségnek, csak másodlagos. Egy pofon még nem lenne a világvége, és talán Wenger is eszmélne, hogy több kell.

Az elkövetkezendő egy hónapban az Arsenal ki fogja adni a féléves gazdasági jelentését, ami újabb rekordprofitról fog szólni. Ha nem is lesz ötven millió fontunk egyetlen játékosra, de Wenger még egy esetleges BL-kihagyás ellenére is tudna vásárolni. Igen, a semmiből, ismeretlen játékosokat, olcsó pénzért. Vermaeleneket és Koscielnyket. S könnyen lehet, hogy a pofonból felocsúdva úgy térnénk vissza a BL-be 2013-ban, hogy közben bajnokságot nyerünk. De szép is lenne!

Igen, lehet, hogy van Persie, Sagna vagy Song is lelécelne. De egy klub életben nincs és nem is lehetnek pótolhatatlan játékosok. Ha ők netán távoznának, úgy végérvényesen lezárulna Wenger projektje, ami a 2006-os elvesztett BL-döntő után alakult ki. Attól, hogy nem nyertünk semmit, ez a terv sokkal többre lett volna hivatott. A sikert hozó képlet több-ismeretlenes, mindenesetre tény, hogy az Arsenalnak valóban illendő lett volna legalább egy bajnoki címet nyerni, amíg itt volt Hleb, Flamini, Adebayor, Clichy, Nasri, Fabregas. Ebből a tervből már csak hárman maradtak.

Nem van Persie vagy Song tudna kimenekíteni a bajból, ha az Arsenal nem lenne ott a legjobb négyben. Hanem paradox módon a sokat ostorozott Arséne Wenger. Miatta még akkor is jönnének játékosok, ha nem indulnánk a BL-ben, mert ő lehetőséget ad a fiataloknak. A játékosmegfigyelői rendszerével olyan játékosokat tudna igazolni, akikkel előre tudna lépni a klub. Az új játékosmag Wilshere-rel, Vermaelennel, Koscielnyvel, Ramseyvel, Oxlade-Chamberlainnel, Szczesnyvel készen fog állni. Kiegészülve Gervinhóval, Afobével, Campbellel, valamint néhány ismeretlen névvel az Arsenal újult erővel vághatna vissza mindenkinek.

Egy új projektnek kell elindulnia, még úgy is, ha van Persie ebben nem akar részt venni. De ezt Wengernek el kell indítania. Egyszerűen nem szabad, hogy beletörődjön az újgazdag klubok dominálásába. Lehet, hogy a siker már nem Wenger érájában fog eljönni, de egyedül a francia képes rá, hogy újraszervezze a csapatát, még ha nem leszünk ott a Bajnokok Ligájában az ősztől.

Addig is tartsuk meg a hitünket, és In Arséne We Trust.Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(26)

Robin1114

fecc04,igen megbukott,vagy te sikerként könyveled el hogy 6! éve nem nyert semmit a csapat?és évről évre gyengül a keret?
értem én ezt a pozitív gondolkodást,hogy jó a csapat,de egy csapatot mindig az eredményei alapján ismernek el én kitartok a csapat mellett ha az angol 6. osztályba is esne vissza,csak elszomorító hogy az emberek 90% lenézi a csapatot.

Jan 30. 12:30

Bendi13

kölcsöntől függetlenül, nagy hiba volt Dein-t elküldeni. mellesleg kb 2 hónapja volt egy nyílt szurkolói levél Gazidisnek, nem tudom olvastátok-e. tanulságos volt...

Jan 27. 00:14

ericsson (Törölt felhasználó)

Egy 470 millió fontos kölcsönt nem egy nap alatt letörleszteni. Ezek a sejkek, olajosok, arabok, oroszok amerikaiak és társaik, hiába ölnek bele a klubba sok pénzt ők ezt vissza is követelik maguktól.

Jan 27. 00:10

fecc04

A kölcsönt is törleszteni kell. De volt erről már egy bővebb írás, nem láthatok bele pontosan.

Jan 26. 23:21

Bendi13

hát nyilván kölcsönt vettek fel...és ott hibázott nagyot a csapat, amikor elküldték Dein-t.. ő volt az, aki szerint ha a régi Wembley-t vettük volna meg, olcsóbban jöttünk volna ki, és nagyobb férőhelyes is lett volna... az meg egy másik hiba, hogy Kroenke a többségi tulajdonos és nem Usmanov... ő gond nélkül költené a pénzt...

Jan 26. 23:18

fecc04

Bendi13! Ez szerintem nem ennyire egyszerű. Miből húzta fel a csapat a 400 millió fontos stadiont? Ennyire azért nem állunk/álltunk jól, hogy a csapat beruház egy ekkora projektre, de utána is profitban zár.

Jan 26. 22:53

Bendi13

fecc04! van itt pénz, csak nem akarják költeni! lehetünk év végén +-ban, termelhetünk minden évben profitot, tök jó, csak az Arsenal nem egy részvény társaság, hanem egy focicsapat, és itt nem azt nézik, hogy húúú majdnem megnyertük 2008-ban a bajnokságot, hanem hogy a MU nyerte a bajnokságot 2008-ban.. vagy belenyúlunk a zsebbe és adósággal dolgozunk, de eredményesek leszünk, NYERÜNK valamit, vagy arra teszed a mércédet, hogy áhh jó lesz a 4ik hely, úgyis profitot termelünk.. ha te ilyen szurkoló vagy akkor oké, de én többet várnék el egy olyan csapat edzőjétől, aki képes volt veretlenül megnyerni a bajnokságot.. azokat a játékosokat is igazolni kellett!! és érdekes mód akkor nem zártunk plusszban...én sem fogok elpártolni a csapattól, de már tényleg kezdek abban hinni, hogy itt csak akkor lesz valami, ha törlesztettük az Emiratest, és új edző jön, új politikával... ez kb 2025-ben várható...

Jan 26. 22:48

fecc04

TitiHenry226! Ahogy mondod, idén-jövőre már kialakulhat egy olyan csapat, amely nagy erőt képvisel, csak addig kellene egyben tartani a magot, és a nyáron kiszórni a "selejtet" (ami "automatikusan" végbemegy, mert sok lesz a nyáron lejáró szerződés) - plusz hasonló igazolásokra lenne szükség, mint az elmúlt nyáron, mert a keretet fel kell tölteni a távozók után.

A szezon elején még nem voltunk elég erősek, aztán jöttek az igazolások, velük együtt jött a fellendülés-felzárkózás, majd az alap hiányzók mellé még kidőltek néhányan és így tartunk ott ahol. Úgy gondolom, hogy a csapat valós teljesítménye az volt, amikor a 17. helyről feljöttünk az 4-5.-re, abban a periódusban igazán megmutatták az erősségüket, a mostani helyzetet pedig nem kell magyarázni, egyértelmű, hogy ennyi sérülttel a teljesítmény is visszaesik. De lesz ez jobb is... Napokon belül érkeznek az "új igazolások"... Henry, Arteta, Coquelin, Sagna, Gibbs majd Wilshere, Santos... wink

Jan 26. 18:46

TitiHenry226

szerintem ez a fiatalítás egy helyen bukott meg, még pedig ott, hogy Wenger úgymond túl NAÍV volt a külföldi fiatalokkal, és bízott bennük, hogy akármi is történik maradni fognak. Sajnos nem így lett, de erről nem Wenger tehet, és az Ő ötlete, hanem, hogy olyan játékosok hagyták el a klubot, akik többet akartak, és ha megnézitek ezeketa játékosokat, Fabregason kívül, akkor nem sokra mentek más kluboknál. Fabregas az egyedüli, aki játszik is, és már nyert kupát is. Nasri, Clichy, Flamini, Hleb, Adebayor, akik többet akartak, nem vitték többre sőt. Ade évről évre más csapatban játszik, Nasri elvétve kap szerepet, Hleb is már sokadik kölcsönét tölti vhol, és Flamini se nagyon tudott betörni a Milan csapatába. Rossz lóra tett Wenger, de idén, illetve jövő nyáron, HA egybe tudja tartani a csapatot, és selejtez, plsuz hoz PL-BŐL kiegészítő embereket, akkor jövőre már nem lehet probléma. A másik amit idén elkezdett, hogy a fiatalokat vegyíti az öregebb, tapasztaltabb játékosokkal.

Most egy kicsit rá kéne állni a PL-ből való igazolásra.
A szurkolóknak pedig kicsit türelmesebbnek kell lenniük, hiszen ez nem az első periódusa a klubnak, mikor kupa ínységben szenved.

Jan 26. 18:26

safika

Akkor lehet én értettem félre itt a törekvéseket meg terveket,de ha jól értelmeztem a Blog ugye arról szól,hogy majd ha az ígéretek beérnek majd hogy meg fogja mutatni az Arsenal a világnak.Csak ott hibázik az elképzelés,hogyha ez a politika megy 6 éve akk most ugye világklasszisokkal teli csapatunknak kellene lennie és lenne is ha a kinevelt játékosainkat meg tudtuk volna tartani.Évekig nem volt ezzel gáz,mert lehetett látni,hogy vmi alakul,de amikor sorban távoztak a játékosok,akikre a jövő Arsenalja épülne,akk kicsit meghökkentem.Nem látok arra utaló jelet,hogy ez megváltozna.A nyári igazolásokkal (Park-ot leszámítva nincs probléma)A csapatot nem is lehetett kritizálni,de decemberre elfáradtak és már Ramsey se tudta a hibákkal teli játékát kellően hajtással kompenzálni.Ekkor jöttek a gondok,a kapott gólok és a bukott pontok.Most meg ott tartunk h 3 meccse 0 ponttal vonultunk le a pályáról.Természetesen ennek a sérültek az okai,de közülük Willshere,Sagna tulajdonképpen szét lett hajtva,ugyanúgy mint most Arteta.Szinte egyértelműen jött a sérülésük.Ezért lenne szükség hosszabb padra,ahoz meg pénzre,de ezt már kismilliószor leírtam...

Jan 26. 17:33

további hozzászólások megjelenitése

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Mégis Edu lehet a sportigazgató

 Mégis Edu lehet a sportigazgató Az Arsenal korábbi játékosa tölthet be fontos vezetői szerepkört

Emery: Suarez még nem áll készen a teljes meccsre

 Emery: Suarez még nem áll készen a teljes meccsre Keményen dolgozik a több játéklehetőségért a spanyol középpályás

Sajtó: Monchi lesz az Arsenal új sportigazgatója

 Sajtó: Monchi lesz az Arsenal új sportigazgatója Újra együtt dolgozhatna Emery-vel a spanyol szakember

Wenger: Özil bennragadhatott a komfortzónájában

 Wenger: Özil bennragadhatott a komfortzónájában Kegyveszetté vált a német játékos Emery csapatában

Hivatalos: Ramsey a Juventushoz távozik

 Hivatalos: Ramsey a Juventushoz távozik A legjobban kereső brit játékos lesz Aaron Ramsey

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook