Arséne Wenger csapata újabb vereséget szenvedett a bajnokságban, az Arsenal a 2012-i évi összes Premier Liga-meccsén elveszítette eddig, sorrendben a Fulham, majd a Swansea, vasárnap pedig a Manchester United ellen.

A csapat 1-0-ás hátrányból egyenlített ki Robin van Persie góljának kösznhetően, majd 1-1-es állásnál váratlanul lehozta a meccs egyik legjobb emberének tartott Alex Oxlade-Chamberlaint. A fiatal angol helyére az eddigi szezonban sokszor szidott Andrey Arshavin állt be, akinek a sorozatos hibáit követően a United ismét megszerezte a vezető gólt Welbeck révén.

"Nagyon csalódott vagyok. Az első félidőben rendkívül idegesek voltunk, és technikailag sem játszottunk azon a szinten, ahol akartunk. A második játékrészben azonban rendkívüli támadószellemben érkeztünk a pályára, és azt gondolom, hogy ebben a félidőben volt annyi helyzetünk, hogy kényelmesen nyerhettünk volna a United ellen. Úgy vélem azonban, hogy a United egy picit érettebben játszott." - mondta Wenger a lefújást követően.

"Fontos volt, hogy ne kövessünk el hibát semmilyen aspektusól, legyen az taktikai hiba, vagy egyszerű figyelmetlenség, főleg a széleken. Olyan pillanatban fogtak meg bennünket, amikor jó esélyünk volt arra, hogy akár meg is fordítsuk a meccset. Rendkívüli módon küzdöttünk és hajtottunk és pontosan ezért nehéz megemészteni ezt a vereséget." - mondta Wenger.

A meccsen több pályán kívüli momentum is történt. Egyrészt a szurkolók értetlenül álltak Wenger döntése előtt, hogy miért cseréli le Arshavinra a meccs egyik legjobbját, Oxlade-Chamberlaint - e döntésnek egyébként Robin van Persie is hangot adott. A mérkőzés végén pedig a csapat szurkolói arra bíztatták Wengert, hogy költse a pénzt, s hogy igazoljon a téli átigazolási szezon utolsó napjaiban.

"Megértem, hogy a rajongókat feldühítette a csere, főleg, amikor rosszul sül el a dolog. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam azzal, amikor Oxlade-Chamberlaint kezdettem a mai napon, még úgy is, ha egész héten rosszul érezte magát. Közel 50 ezret cseréltem már a pályám során, nem kell megmagyaráznom, hogy mit hogyan és miért tettem. A szurkolóknak természetesen joguk van véleményt nyilvánítani, főleg, hogy fizetnek a jegyekért. " - mondta Wenger, aki azért hozzátette, hogy Chamberlain már elfáradt a hajrája, valamint meghúzódott a vádlija is.

"Őszintén szólva, nem láttam Robin reakcióját, de én felelek a cserékért és a vereségért is, természetesen, így azt sem árulom el, hogy mit fogok csinálni a mérkőzést követően. Együtt vesztünk és együtt nyerünk. Welbeck góljánál rákenhetjük Arshavinra a dolgokat, de ez mire lenne jó? Lehet, Chamberlainnel is előfordult volna ez, ha fenn marad. A United nagyon erős a széleken."

"A pénzköltés önmagában nem a célunk, mi jó játékosokat akarunk igazolni. Először is azonban szeretnénk, ha az összes sérült játékosunk fitt és bevethető lenne, az emberek ugyanis hajlamosak elfelejteni, hogy jelenleg 10 játékos hiányában kell küzdenünk. Érdekes lett volna megnézni, hogy mire mentünk volna, ha minden játékosunk fitt."

Wenger végezetül kitért arra, hogy hogyan látja az Arsenal esélyeit a hőn állított Bajnokok Ligája-indulást érő helyekre. Az újabb vereség ellenére szerencse, hogy nem került még nagyobb hátrányba az Arsenal, hiszen a tabella közvetlen közelében bukott a Tottenham, a Newcastle és a Liverpool is, valamint a Chelsea is hullajtott két értékes pontot a Norwichnál.

"Nem engedhettük meg magunknak, hogy veszítsünk, de ez az újabb bukás nehéz helyzetbe sodort bennünket. Ugyanakkor a vereség ellenére is a pozitívumokat kell megragadnunk, hiszen ahogyan kiálltunk a második félidőben, az kétség kívül pozitív hozzáállás volt. Valóban nehéz megemészteni, hogy még ilyen hozzáállással sem tudtunk legalább egy pontot sem szerezni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (77)

12 éve
Törölt felhasználó
Hanyadik ilyen nyilatkozata... Pfff
12 éve
Törölt felhasználó
Wenger is lenyilatkozta. Arshavin-t nem fogja eladni, amíg ennyi sérült van. Tehát a leghamarabb a nyáron válthat csapatot az orosz.
Hazard-hoz csak annyit, hogy a világ egyik legnagyobb tehetsége, de én sem hiszem azt, hogy egy esetleges kupa nélküli szezon után is szívesen maradna. (Amire, valljuk be, elég nagy az esély.)
12 éve
Törölt felhasználó
Nem jön senki,mert nincs rá pénz...egyszerű,ha lenne akk már jött volna vki.
12 éve
Törölt felhasználó
Apropó Park. Tegnap volt egy zseniális megmozdulása, amivel nekem bizonyított, hogy nem csak marketing a srác, mert tud egyet kettőt. A Villa ellen megnézném Parkot Robin helyén.
12 éve
Ez sajnos így van amíg nem megy el valaki addig jönni sem fog senki !!!
Almunia,Squillaci,Arshavin,Chamakh,Diaby, akik tőlem akár már most mehetnének innen !!! Hogy kiket hoznék azokról meg inkább nem írok mert nem én döntötk ugysem !!!

Szólj hozzá