Arséne Wenger a mai napon arra utalt, hogy Thierry Henry kezdhet a szélen a Swansea elleni mérkőzésen. Az edző elárulta, hogy még mindig megvannak a fizikai tulajdonságai, hogy jól játszon a szélen.

 

A klub legendája és a minden idők legjobb gólrekordere szélen kezdte a pályafutását, hasonlóan Robin van Persiehez, majd sikeres középcsatár lett belőle.Wenger hisz a 34 éves játékosban, hogy még mindig rettegésben tudja tartani a védelmet.

 

Még mindig kiváló reflexei vannak. A bal oldalon még mindig hülyét tud csinálni az emberekből. Ez viszont sok fizikai erőt, megterhelést követel meg. Ez 20 és egy 30 éves játékosnak könnyebb ezt csinálni, de még meg tudja csinálni.

 

Fizikailag még mindig képes meglepetést okozni, akkor is ha már nem olyan az állóképessége mint pár éve. A kivételes állóképességét elvesztette, jelenleg átlagos fizikai kondícióval rendelkezik.

- mondta Wenger, aki utalt arra, hogy talán Thierry kezdhet vasárnap.

 

Van Persie és Henry ha együtt játszik a csapat kiegyensúlyozott. Ha a védelem és a támadó szekció is kiegyensúlyozott, akkor vagyunk a legjobbak.

 

A mi rendszerünkben viszont két szélső is van, így nehéz megtalálni ezt a bizonyos egyensúlyt.

 

Sok szurkoló szerint Henry, ideinglenes érkezésével érdemes visszatérni a hagyományos felállási rendszerünkre, viszont az Arsenal jelenlegi kerete nem teszi lehetővé a 4-4-2 es felállási rendszert. Wengernek tehát nehéz dolga lesz a kezdő megválasztásánál, viszont bárhol is kezdjen Henry, csak jót tesz a csapatnak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Ember, nem tom honnan veszitek ezt a baromságot, hogy " nincs meg a kertünk a 4-4-2-höz" , de már mindenkibe belebeszéltétek. :D Az, hogy volt 1 időszak, amikor nem ment olyan jól, abban nem jelenti azt, hogy nem menne. Van 1 fasza bal lábas csatárunk, aki jobbal is akármikor gólt tud lőni ( RvP) ott van Park, aki jobbal tökéletes, ott van Henry, aki kétlábas. Gyors szélsőink vannak, akár Walcott, AoC, Gervinho, de még Benayount is ide sorolnám. Van 2 kitűnő osztogatónk Song és Arteta személyében, ne mondjátok már, hogy nem lehetne 4-4-2-t játszani....
12 éve
Arsenalfan25: dejó lenne! :) nagyon kell!!!SOkan azt mondják ,hogy ugyanannyit játszana mint Chamakh, na ez hülyeség!!Wenger sztem azért nem cserélgeti RVP-t és Chamakh-t, mert a marokkói nem képes helyettesíteni,Suárez már azért igen! :) Meg az a jó benne ,hogy a széleken is jól játszik! :)
12 éve
Nem tudom, hogy a givemefootball.com mennyire megbízható forrás, de ott azt írják, hogy Matias Suarez már télen is jöhet! :)
12 éve
Remélem, hogy most Ramsey pihenőt kap és Benayoun vagy Rosicky( ha meggyógyul) kap lehetőséget. Nem kell erőltetni ezt a 4-4-2-t, eriCesc-nek igaza van. Majd Walcott, Rvp és Henry cserélgetik a helyüket.
12 éve
Törölt felhasználó
Az omániai srác pusztán 1-2 hónapra érkezne kölcsönbe, nem végleges transzferről van szó. A 4-4-2 es felállást hagyjátok, nincs meg hozzá a megfelelő keretünk.

Szólj hozzá