Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az FA-Kupa egy remek lehetőség az Arsenalnak, hogy megszakítsák az immáron hét évre nyúló kupanyeretlenségi sorozatukat, ám a francia szerint első körben a Bajnokok Ligája-indulás érő hely a legfontosabb.

Az Arsenal jelenleg az ötödik helyen várja a bajnoki folytatást, egy ponttal lemaradva a negyedik Chelseatől. A Bajnokok Ligája-indulás nemcsak hatalmas presztizs kérdés egy olyan nagy csapatnak, mint az Arsenal, de pénzügyileg is jól járnak azok a klubok, akik részt vesznek a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen az a csapat, amelyik eléri a kupa csoportkörét, máris 20 millió euró többletbevétellel számolhat.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Wenger nem akarja megnyerni az FA-Kupát. A francia négyszer hódította már el az Arsenallal az angol kupasorozatot, s ha módja lesz rá, idén is megpróbálja ezt újból megtenni. A májusi döntőig azonban rögös út vezet, első körben a Leeds United ellen kell túlverekednie magát az Arsenalnak, majd a negyedik körben jöhet az Aston Villa.

"Számomra az a fontosabb, hogy ott legyünk jövőre is a Bajnokok Ligájában, de ez persze nem jelenti azt,hogy nem akarunk nyerni hétfőn. Sőt, nagyon is szeretnénk diadalmaskodni." - mondta Wenger.

"Egy nagy csapat szezonbeli életetét leginkább a bajnokság alakulása határozza meg. Ha ehhez hozzá tudnánk tenni egy FA-Kupa győzelmet, az fantasztikus lenne. Ugyanakkor azon a szinten, ahol most állunk, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyünk ott jövőre is a BL-ben. Ha ez megvan, akkor természetesen jöhetnek a többi trófeák is."

"Számunkra az FA Kupa és a Bajnokok Ligája összehasonlíthatatlan. A BL számunkra kötelező, míg az FA-Kupa egy bónusz, amit a saját élvezetünkért játszhatunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

12 éve
nézzétek meg a 2 cspaat sérült listáját xddd http://www.soccerfame.hu/match/271728/arsenal/leeds-united deszar :D
12 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok...Én meg úgy vagyok vele , hogy elég az El is jövőben, de most vagy a kövezkező évben valamit el kellene érni, jó volna egy Fa kupa is ,de én személy szerint egy Európa szintű BL nek joban örülnék, jó volna az EL is csak sajnos én is annyit tudok róla hogy csütörtökön játszák, mint a jó öreg Ferguson.
Mert a csapatok jönnek fel...
A németek nem annyira masszívak de jön pár arab ott is meglesz, a spanyolok és az olaszok na meg a Franciák is erősödnek... de a kissebbek is...lásd MU.....Jó volna valamit bizonyítani, lássák kik is vagyunk mi Ágyusok
12 éve
Törölt felhasználó
Hát én azt mondom, hogy inkább ne nyerjünk semmilyen kupát, vszont legyünk benne a TOP 4-be, mint fordítva! Nem élném túl az EL-t.
12 éve
Törölt felhasználó
Crowbar! Én kiegyeznék az első négy hely bármelyikével + az FA-kupa győzelemmel :D
12 éve
Törölt felhasználó
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy nagyon örülnék az FA-kupa győzelemnek. Egyrészt azért mert pont azóta vagyok ágyús (2005), amióta nem nyertünk semmit, ergo el sem tudom képzelni mekkora érzés lenne egy trófea megnyerését ünnepelni. Másrészt meg nagy sanszunk is lehet rá akár, mert ma mi vagyunk a favoritok, Villa keményebb lesz ugyan de az is otthon lesz, a MU meg úgy néz összekerül mindig vmi nagyágyúval, szóval szépen eltakarítják az erősebb riválisok egymást az útból. Persze, fontos a BL is, de - vessetek rám követ - én ha most kéne választani egy 5. hely és EL viszont FA-kupa győzelem vagy a 4. hely de újabb trófea nélküli szezon között, lehet az előbbit választanám. Az EL-t úgyis könnyebb lenne megnyerni mint a BL-t. :P

Szólj hozzá