Thierry Henry pazar góljával 1-0-ra verte az Arsenal a Leeds United-et az FA-Kupa 2011/12-es kiírásának harmadik fordulójában.

A francia csatár csak a padon kezdhette meg a találkozót, de a második félidő második felétől már a pályára is felmehetett Chamakh cseréjéül. Henry ezek után nem is tékozolt, s egy abszolút zseniális góllal tért vissza az Arsenalhoz. A francia játékos jó sorozata folytatódott tehát a Leeds ellen, az elmúlt 12 találkozóján 12-szer volt eredményes Henry a jelenleg másodosztályban szereplő együttes ellenében. A játékosnak ez volt a 227. gólja az Arsenal színeiben.

Az Arsenal egyébként végig irányította a találkozót, de sok esetben Arshavin, Chamakh és Oxlade-Chamberlain túlzott hévvel is akartak gólt szerezni. Végül a higgadt Henry döntötte el a találkozót, így az Arsenal ott lesz a kupa negyedik fordulójában is, azúttal már az Aston Villa ellen.

A mérkőzésen történt egy szerencsétlen incidens is, az alkalmi jobb hátvédet játszó Francis Coquelin húzta meg a szalagjait, ami miatt le kellett cserélni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (319)

12 éve
Törölt felhasználó
Ez hihetetlen érzés volt a számomra!
Amikor megkapta és bezúdította a hosszúba mint anno, hát ez valami elmondhatatlan érzés fogott el!
Üvöltöttem, falat ütöttem, ugráltam, és legszívesebben ott lettem volna a stadionba és Henryvel ünnepeltem volna :D:D:D
COME ON GUNNERRSS!! GOO GUNNERRSS!!
12 éve
Törölt felhasználó
ya a szavazás a tegnapi meccs emberére korrekt!! :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
A tegnapi meccstől nem azt kaptuk amit vártunk.Lehet azt mondani hogy a Leedsnek is nagy múltja van ,de úgy ahogy vannak be kellet volna darálni őket.Arshavin már tényleg nem ide való ,ismét lehetőséget kapott és ismét nem élt vele,Chamakh meg állandóan fedez valakit( mindig háttal van a kapunak) bár volt egy-két jó megmozdulása ,előkészítése. Ox jól tolta a tegnapi meccsen is .Henry visszatérése pedig parádésra sikeredett. ;) ;)
12 éve
Mint itt páran Énis miatta kezdtem el nézni az Arsenal meccseit és most ahogy visszatért hát...nehéz leírni az érzéseket egyrészt nagyon örülök neki sőt alig várom hogy újra lássam a hétvégén másrészt pedig sajnos csak 2 hónap ig lessz itt és ez kicsit szomorúsággal tőlt el de addig amíg ittvan remélem ahogy most is góllall sőt gólokkal segíti majd a csapatot !!! AOC kitünő teljesítményt nyújtott és én kifejezetten örültem neki mikór önzőzött olyan mintha Ronaldo-t vagy messit láttam volna akik ugyanígy nekimernek menni a védelemnek ilyanből kéne több ezért mondtam azt Gervinhora is hogy ő jó igazolás volt !!! Sajnos Coqulein megsérűlt ami megintcsak probléma és azis kiderűlt hogy Arshavinnak és Chamaknak már nincs helye itt a csapatban !!! Hajrá ARSENAL !!!!
12 éve
Törölt felhasználó
MainGuna! Arteta? Eszednél vagy?

Szólj hozzá