Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint az elmúlt órákban hivatalosan is megállapodás született az Arsenal és a New York Red Bulls között Thierry Henry kölcsönvételéről.

Mint arról korábban beszámoltunk, Henry amerikai klubja ugyan tudomásul vette és engedélyezte a francia játékos visszatérését az Arsenalhoz, de fenntartásai voltak a csatár biztosításának fizetésével, valamint Henry visszatérésével kapcsolatban.

Az Arsenal eredetileg ugyanis február 26-ig, a Tottenham elleni rangadóig mindenképpen megszerette volna tartani Henry-t, a New York Red Bulls azonban hat nappal korábban számolna a játékossal, miután akkor kezdődik az edzőtáboruk az MLS új idényére.

Az elmúlt órákban azonban érdemben is megállapodás született. Az első sajtóhírek szerint Henry-nak február 16-ig szól a kölcsönszerződése az Arsenallal, így az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-küzdelem első felvonásában is érdekelt lehet. Sikerült azonban az Arsenalnak egy opciót is kialkudnia, ennek értelmében még az is valószínűsíthető, hogy Henry búcsúmeccse pont az észak-londoni rivális ellen lesz majd.

Az Arsenal mindenképpen szerette volna elküldeni az angol labdarúgó-szövetségnek a hivatalos dokumentumokat péntek délig, hogy Henry-t lehessen nevezni a FA Kupa harmadik fordulójába, a Leeds elleni meccsre. Egybehangzó sajtóértesülések szerint ez sikerült is, már csak a hivatalos bejelentésre kell várni.

Wenger péntek délután tartja a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol minden bizonnyal erről a témáról is beszámol majd a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Húhúhúúú :D :D :D

Szólj hozzá