Csak részben valósult meg Arséne Wenger azon terve, hogy mindkét, az Afrikai Nemzetek Kupájában érdekelt játékosát két nappal az edzőmunkálataik megkezdése után eressze útnak Londonból.

Wenger szerette volna Chamakhot és Gervinhót is a keretben tudni a január 9-ei Leeds elleni FA-Kupa meccsre, de a franciának be kell érnie a marokkói támadóval, ugyanis az elefántcsontparti szövetségi kapitány, Francois Zahoui nem ment bele az elképzelésbe.

A FIFA szabályái értelmében a kluboknak két héttel a szövetség égisze alatt futó tornák előtt válik kötelezővé elengedniük az érintett játékosokat. Miután az idei Afrikai Nemzetek Kupája hivatalosan január 21-én kezdődik, az afrikai játékosokat így tieznnégy nappal korábban, január 7-én el kell engedniük alap esetben.

Nemcsak Wenger szerette volna az afrikai játékosait megtartani az FA-Kupa meccsre, hanem Roberto Mancini is, a Manchester City edzője a városi derbi szerette volna még bevetni a Touré-testvéreket, ám Zahoui hajthatatlan maradt.

"A klubok ismerik a szabályokat. Számítok a játékosaim megérkezésére legkésőbb a határidőig." - mondta Zahoui a BBC-nek.

Ám miután a marokkói válogatott később kezdi meg a felkészüléseket, Marouane Chamakh nevezhető lesz a Leeds elleni meccsre, jövő hétfőn.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Nem baj ,majd Chambo beáll helyére! Egy hónapig lehet terhelni, eddig Wenger amúgy sem akarta játszatni. Meg amúgy is lassan Sagna és Gibbs is visszatér ,így nem kell annyira védekeznie.
12 éve
Törölt felhasználó
Oké, a jobbik marad (Chamakh). Csak kérdés, hogy mit fogunk vele kezdeni, mert hogy még egy passzt sem tud kiosztani, az biztos. (bocs a kirohanásért)
12 éve
A döntő február 13-án lesz, szóval ha még úgy is számolunk, hogy a fáradt Gervinhóéknak adni fog Wenger két hetet a regenerálódásra, akkor kb. a Milan-Tottenham meccsek környékén fognak visszatérni, attól függően, hogy meddig mennek el a tornán. Reméljük, nem lesz sérülés és egyéb nyalánkságok.

Szólj hozzá