A szilveszter napján lebonyolított QPR elleni meccset követően az Arsenalnak alig két napja volt arra, hogy rendezze sorait, s hogy folytassa a bajnoki kapaszkodását, ezúttal a Fulham ellen, idegenben.

Bár a mérkőzés előtt sokan azt gyanították, hogy Wenger sok helyen változtatni fog a kezdőn, lényegében a már jól megismert tizeneggyel állt fel az Arsenal. Thomas Vermaelent, aki a QPR elleni meccsen szenvedett vádlisérülést, Francis Coquelin váltotta a bal szélső védő poszton.

Az Arsenal remek iramban kezdte a meccset, az első tíz percben csak a Fulham térfelén és tizenhatosa körül zajlott a játék. A vendégek irányítottak, a Fulham csak ideig-óráig tudott eljutni Szczesny kapujáig, ahol azonban a védelem jól tette a dolgát.

A Mark Schwarzer hiányában védő David Stockdale-nek azonban akadt munkája, igaz néhol a játékvezető is alaposan besegített a Fulhamnek. Az első negyedórában ugyanis Gervinhót csak szabálytalanul tudta megállítani az Arsenal korábbi játékosa, Philippe Senderos, s bár az eset a tizenhatoson belül történt, a bíró nem adott büntetőt.

Ennek ellenére mégis az Arsenal szerezte meg a vezetést. Egy támadás folyamán Aaron Ramsey beadása megpattant a Fulham egyik játékosán, így került Koscielny irányába a játékszer. A francia pedig nem is habozott, egy remek fejessel szerezte meg az Arsenal számára a vezetést. Koscielnynek ez volt az első gólja ebben a szezonban.

A félidőig az Arsenal sorra alakította ki a helyzeteit, ám az utolsó labdákat rendre elszórakozták és elügyetlenkedték Walcotték. Emiatt csak egy szerény, egygólos előnnyel mehettek el az Ágyúsok a félidőre.

A második játékrészben azonban teljesen kicserélődött az Arsenal. A Fulham szépen átvette az irányítást az egyre inkább fáradó vendégekkel szemben, s néhol csak Szczesny parádés védésein, vagy éppen a szerencsén múlott, hogy nem jött az egyenlítő gól.

A játék képét azonban ismét a játékvezető határozta meg, amikor az utolsó tíz percben kiállította Johan Djourout, aki a második sárgája után indulhatott zuhanyozni. Az Arsenal képtelen volt tartani a labdát, a Fulham pedig nem volt rest a megzavarodott ellenfelet kihasználni.

A 85. percben Szczesny rosszul jött ki egy pontrúgásnál, a lengyel kapus elszámította a labda ívét, ami Senderos továbbítását követően Sidwellnél kötött ki, aki egyenlíteni tudott. A kegyelemdöftést végül a hosszabbításban Bobby Zamora vitte be az Arsenalnak. A Djourou posztjára beálló Squillaci rosszul próbált menteni a levegőben, a labda pedig végül pont a Fulham támadója elé került, aki gólt is rúgott.

Az Arsenal így előnyből bukta el a bajnokság 20. fordulóját, ez az Ágyúsoknak a hatodik vereségét jelentette már a szezonban. Jó hír azonban, hogy a következő bajnokiig, a Swnasea ellen 12 nap áll a csapat játékosainak rendelkezésére, hogy feltöltődjenek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sokáig kellene várni a következő mérkőzésig, hiszen január 9-én indul az FA Kupa harmadik fordulója, s ebben az Arsenal kupaidénye is, a Leeds ellen, várhatóan már Thierry Henryval a fedélzeten.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (439)

12 éve
Törölt felhasználó
Igen igen ha én is kérhetnélek titeket akkor helyesen írjatok és kapcsoljátok ki a Caps Lockot miközben írtok. Van helyesírás ellenőrzőnk, amikor leírjátok a gondolataitokat nézzétek át mit írtatok.

Mark17 ez félig hozzád szólt. Hidd el úgy alakul ki jó kép rólad az oldalon, ha helyesen írsz nem úgy ahogy tegnap este. ;)
12 éve
Törölt felhasználó
okok megprobalok :)
12 éve
Törölt felhasználó
Mark17: kicsit próbálj már meg helyesebben írni!
heLYére, tudotT, veTT, eladoTT, leTT, stb.
ez így kriminális, rossz olvasni...attól függetlenül, hogy jó pár gondolatoddal egyetértek.
12 éve
Törölt felhasználó
na jo fiuk majd meglatjuk mi sul ki belole kiket fog veni wenger meg mit fog csinalni
na en megyek jo ejt nektek sziasztok ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Mark17
Fabregas IRÁNYÍTÓ volt Arteta többet védekezik robotol a középpályán hidd el ez is van olyan fontos mondjuk a felelező vonalnál labdátszerez meg stb
Arsene
sztem akkor Arteta heylén lesz Wilshere Song mellett és akkor Ramsey vagy Arteta fog padozni mivel egy poszton játszanának

Szólj hozzá