A teljesítmény miatt aligha, az eredmény miatt azonban jogosan lehet bosszús az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger.

Az Arsenal már az első tíz percben vezetéshez jutott Gervinho révén a Wolverhampton elleni meccsen, a bajnokság 18. fordulójában, ám az elefántcsontparti góljára a Farkasok még válaszolni tudtak, még az első játékrészben. A második félidőben az Arsenal jobbnál-jobb támadásokat vezetett, ám nem sikerült túljárni az ellenfél kapusának, Hennessey-nek az egész, aki remek formában védett a találkozón.

A forudlóban korábban a Chelsea, a Liverpool, de még a Manchester City is pontokat veszített, az Arsenalnak remek esélye lett volna fentebb kapaszkodni a tabellán, s csökkenteni a hátrányát az élenállókkal szemben. Külön fájdalom lehet, hogy a Tottenham 2-0-ra győzni tudott a Norwich ellen, idegenben, ezzel fordulóhátrányban is öt ponttal vezetnek Harry Redknappék a másik két londoni csapat előtt.

"Az egygólos előnyünk után egy picit könnyelművé váltunk, és egy olyan szituációban kaptunk gólt, ahonnan nem lett volna szabad. Ettől eltekintve azonban nem tudok neheztelni a csapatra, mert mindenki mindent beleadott, s ez igaz volt az ellenfélre is, legfőképpen a kapusukra." - mondta Wenger a lefújást követően.

"Megvan a tanulsága a meccsnek, az egygólos előny nem biztos, hogy elég, ha egy pillanatra valakinek a koncentrációja alábbhagy és kiegyenlítenek. Ezt meg kell tanulnunk."

"Valóban frusztráltak lehetünk az eredmény miatt, de a játékkép és a stílus miatt nem szégyenkezhetünk. Remek esélyt szalasztottunk el kedden, de tanulnunk kell a hibáinkból, nem lehetünk könnyelműek. Csak magunkat hibáztathatjuk a kapott gólunkért, s aztán hiába akartunk még gólt szerezni, nem sikerült túljárnunk a kapusuk eszén."

"Ez egy olyan meccs volt, amelyet ha 20-szor játszanánk le, 19-szer mi nyernénk, és egyszer - ez esetben most - döntetlen lenne az eredmény."

"Mivel a közvetlen riválisaink is botlottak, lett volna egy esélyünk a fentebb kapaszkodásra. Bár ez most kihasználatlan maradt, az biztos, hogy lesznek még csavarok az idényben. Volt szerencsénk úgy pályára lépni, hogy tudtuk az egy nappal korábbi eredményeket, de ebből előnyt kellett volna kovácsolnunk. Az idény ugyanis arról szól, hogy az adott lehetőségekből ki tud többet kihozni. Kedden ez nekünk nem sikerült, sajnos."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

12 éve
Törölt felhasználó
A csapat már 6 éve egyfolytában tanul, és gyakorlatilag semmi eredménye nincs. Szerintem mindenkinek elege van már ezekből a süket dumákból. Az, hogy ilyen lehetőségeket puskázunk el, az luxus. Az ilyen meccsek pont azt mutatják meg, hogy a csapat mentálisan még mindig nem eléggé felkészült. Az már más kérdés, hogy minden kapus, ifjonc ellenünk fogja ki élete napját/lövi élete gólját.
12 éve
Hétvégén megint lesz esély a felzárkózásra. A Chelsea az Aston Villa-t fogadja, lesz Pool-Newcastle és Sunderland-City meccs is. Most, hogy a Chelsea és a City nem előttünk játszik, így lehet, hogy nem lesz akkora teher a játékosokon. Megint azt mondom amit előző héten: KÖTELEZŐ A GYŐZELEM!
12 éve
Törölt felhasználó
Mertesacker nagyon elkezdett élni:D kampányol Henry mellett,kampányol Podolski mellett,Rihanna számokat énekel...:D
12 éve
http://www.soccerfame.hu/top10 -> szavazzatok és ossztáok meg hogy minnél több lájkot kapjon a csapatunk !!!! Hajrá ARSENAL !!!!
12 éve
Törölt felhasználó
fecc ezzel az a baj, hogy Per dicséri és nem Wenger :D

Szólj hozzá