Mikel Arteta szerint az Arsenalnak még könyörtelenebbnek kell lennie otthon, ha előrébb akarnak lépni a tabellán, és ha az első négyben szeretnék zárni májusban az idényt - idézte a spanyol játékost a csapat hivatalos weboldala.

A keddi mérkőzésen, a Wolverhampton ellen ugyan Gervinho már az első tíz percben vezetéshez jutatta a hazaiakat, az egygólos előny nem tartott ki még a félidő végéig sem, hiszen Fletcher még az első játékrészben egyenlített. Az Arsenal a második félidőben mindent egy lapra feltéve kockáztatott, és több támadást is kialakított, ezeket azonban a Wolves kapusa, Wayne Hennessey egytől-egyig védte.

A karácsonyi és az újévi időszakokban az Arsenalnak is négy naponta kell játszania, így a következő forduló még a hétvégén, szilveszter napján fog eljönni, méghozzá a QPR ellen, szintén idegenben. Mikel Arteta pedig arra szólította fel társait, hogy már ezen a mérkőzésen is sokkal könyörtelenebbül járjanak el az ellenféllel.

Azt gondolom, hogy nem sok minden pluszt lehetett volna tőlünk elvárni, hiszen végig a kapujuk elé szegeztük a Wolves-t. Mindenki, kivétel nélkül, nagyon keményen küzdött, de ez egy olyan meccs volt, ahol semmi sem jött össze. 7-10 lehetőségünk is volt, és egy sem ment be.

- mondta Arteta.

Természetesen mindegyik PL-csapat keményen küzd, azt viszont tudnunk kell, hogy egy gól nagyon kevés előnyt jelent. Sokkal könyörtelenebbnek kell lennünk otthon, és a gólok mellett nem szabad találatokat kapnunk ahhoz, hogy hozzuk a három pontokat.
Fel kell állnunk ismét, és bizonyítanunk kell. Ez a bajnokság egyik legfontosabb szakasza, ahol négynaponta meccseink vannak. Karácsony táján nincs időnk gondolkozni és értékelgetni. Az biztos, hogy a Wolves ellen mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset. Ez kedden nem sikerült, de szombaton új esélyünk lesz a QPR ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Törölt felhasználó
hat szerintem Diaby joban cselez mint Arteta de kar hogy le van serulve 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
Arsenal 1220: Artetanak nem javulnia kellene a támadásban, hanem egyszerűen jobban fel kéne őt tolni.
Szerintem nem mer kitámadni rendesen, mert fél hogy nincs aki kisegítsen ha ő elől ragad. Tehát inkább fel kéne szabadulnia és támadóként osztogatni meg berobbanni a beadásokra.
Csak most nem túl stabil a középpálya. Nem is tudom mi lenne Song nélkül...
12 éve
Aron21: vannak villanásai! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Erről beszélek arsenal1220, és azért ingadozó a teljesítménye, mert MÉG fiatal:) Jövőre sztem már nagyon sokat fog lendíteni a csapaton.
12 éve
Arteta-nak csak a támadásban kellene javulnia!Amúgy meg Ramsey is jó volt tegnap, attól még ,hogy ingadozó a teljesítménye ,néha Fabregas-ra emlékeztet a passzaival ,tegnap is mikor RVP nem tudta lekezelni akkor is óriási passzt adott! :)

Szólj hozzá