Hírek /

Arsenal 1-1 Wolverhampton

Az Arsenalnak nem sikerült a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City botlásait kihasználva csökkenteni a hátrányát a bajnokság 18. fordulójában, miután Arséne Wenger együttese is csak döntetlent tudott játszani a szezon egyik sereghajtó csapatával, a Wolverhamptonnal.

Pedig jól indult az Ágyúsok szekere, Benayoun kiugratásával Gervinho lódult meg, és szerezte meg a vezetést az Arsenalnak már a 8. percben, ezt követően azonban a csapat nem igazán akarta növelni az előnyt, inkább csak tartani akarta a labdát. Ez összességében sikerült is, hiszen a mérkőzés összképét tekintve az Arsenal 73%-os labdabirtoklási mutatót produkált.

Azonban ez sem volt elég a győzelemhez. A Wolves ugyanis egy szögletből, Steven Fletcher fejéséből egyenlíteni tudott, a 38. percben.

Az Arsenal eztán rákapcsolt, s Wenger cserén is érezni lehetett, hogy csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény, a francia ugyanis csak támadó szellemű játékosokat cserélt: Ramsey-t, Arshavin-t és Chamakhot. Sőt, egy szabálytalanságot követően Stuart Attwell játékvezető még ki is állította a Farkasok emberét, Nenad Milijas-t, így az Arsenal az utolsó negyedórában már emberelőnyben játszhatott.

Az Arsenalnak a második játékrészben voltak lehetőségei a győzelemre, ám a Wolves kapusa, Wayne Hennessey Gervinho gólján kívül hibátlan napot fogott ki, és minden lehetőség fennakadt a walesi hálóőrön.

Az Ágyúsok így csak egy pontot hoztak a hétközi fordulóban, a folytatás december 31-én, a QPR ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (460)

9 éve
ericsson! Így-vagy-úgy de Rosicky és Benayoun is lehetőséget kapott. Sajnos ezt Wenger baszta el, valóban, nem az utolsó pillanatban kellett volna összetákolnia a csapatot, mert most örülhetünk, hogy ez a jelenlegi kezdő úgy-ahogy összeszokott. Talán ezért is fél rotálni a francia. Hátul még ha akarna se tudna rotálni, mert nincs ember, elöl szintúgy.
9 éve
Törölt felhasználó
Wenger hogy is mondta pár hónapja? A karácsonyi időszakban sokat fogok rotálni? Ezzel szemben az év eleje óta megint ugyan az a kezdő játszik.
9 éve
Törölt felhasználó
Csak az a gond hogy az Arsenal nem nagyon tanul a hibájából, ezt már sokszor észrevehettük. Szezon végén mikor jön a tavasz, mintha a csapat kifáradna s feladna mindent, olyankor olyan gyengén produkálunk hogy az valami hihetetlen. Szóval ha meg is lenne nem sokára a 4dik hely, akkor is tavasszal elfáradnánk és kipukkanánk. Remélem most máshogy lesz...
9 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Oké, így már érthető, de én sem azt mondtam, hogy most már dőljünk hátra, mert a rossz kezdés után feljöttünk - épp ellenkezőleg. Rossz kezdés után feljöttünk, tehát nem igazán lehet szidni a csapatot, és nem mondanám, hogy szarban vagyunk - DE! Ettől feljebb kell kapaszkodnunk, mert ha eddig eljutottunk, akkor sokkal több van ebben a csapatban. Ergo: egyetértek :D
9 éve
Törölt felhasználó
Rosszul kezdtük a szezont, oké ezt mindenki elismeri. Szeptemberben még az volt a cél, hogy feljöjjünk a 4. helyre. Ez megtörtént, hiszen 1 pontra vagyunk tőlük ami semmi. Most már nem élhetünk abban, hogy rosszul kezdtük a szezont, ez is jó eredmény lenne a végére, mert innentől egy új szezon kezdődik egy új céllal.

Mégpedig, hogy szépen lassan kezdjünk felkapaszkodni a dobogóra, majd ha befogtuk a szomszédainkat utána megnézhetjük hol is állunk az elsőktől.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek