Az Arsenal Yossi Benayoun kései győztes góljának köszönhetően szerezte meg a három pontot egy kőkemény és keserves meccsen az Aston Villa ellen, a bajnokság 17. fordulójában. A csapat így győzelemmel válaszolt a hétvégi Manchester City elleni vereséget követően, s bár mindkét manchesteri klub győzött ma, a Newcastle vereséggel, a Liverpool pedig döntetlennel zárt, így némileg megszilárdult az ötödik hely a tabellán.

Arséne Wenger is elégedetten nyilatkozott a meccset követően.

"Az Aston Villa ma nagyon veszélyes volt, de két fontos dolgot szeretnék elárulni. Először is, a csapat két nehéz idegenbeli meccsen van túl, másodszor pedig fizikailag mindent beleadtak így, karácsony tájára. Az első félidőben mi irányítottuk a meccset, de ahogy kiegyenlítettek, nehéz helyzetben találtuk magunkat. De a záró 15 percre megembereltük magunkat és megint visszavettük az irányítást."

"Csak gratulálni tudok a Villának, jól játszottak, ők is mindent beleadtak, nagyon intenzív meccs volt mindkét csapat részéről. Vasárnap pechesek voltunk a kimaradt helyzeteinkkel, talán ma szerencsésebben jártunk. De nagyon fontos volt, hogy győzelemmel térjünk vissza a múlt heti vereségünket követően. Abban pedig biztos vagyok, hogy ha a Villa így fog játszani az elkövetkezendőkben, fentebb fognak lépni a tabellán." - értékelt a francia.

"A csapatom is minden dícséretet megérdemel. A csapatszellemünk egyszerűen kivételes, és pont ezért tudtunk felállni a padlóról a nehéz nyarat követően. Egyes játékosom fáradtabb lábbal játszott ma a vasárnapi derbit követően, más pedig fejben nem volt teljesen kipihent. Mégis, a hozzáállásunk és a csapatszellemünk vitt előre, az pedig hogy a meccsen két pontrúgásból szereztünk gólt, egyenesen történelmi esemény volt."

Wenger ezek után Robin van Persie tért ki. A holland játékos ezúttal büntetőből volt eredményes és már 34 gólnál tart a 2011-es naptári évben, beérve ezzel a csapat másik legendáját, Thierry Henryt. Van Persienek pedig két további meccse is van, hogy megdöntse Alan Shearer 1995-ös rekordját, amikor 36 bajnoki találatot szerzett.

"Egyszerűen megállíthatatlan. Feltettem magamban a kérdést, hogy játszassam-e őt, amikor a Manchester City ellen is végig a pályán volt. Most fittnek és egészségesnek látszik, szóval kockáztattam vele kapcsolatban. Az azonban biztos, hogy most egy pár napig pihenni fog a Wolverhampton elleni meccs előtt. Ami a második félidei esetét illeti, a csapat sajtósa azt mondta, hogy tiszta büntető volt, erre még ő kapott sárgát. Kívülről nézve nem tűnt büntetőnek, de talán hozzáért a Villa játékosa. Még nem volt alkalmam Robinnal beszélni."

Az Arsenal számára a győzelem mellett több jó dolog is történt: Bacary Sagna, Jack Wilshere, míg a fiatalok közül Benik Afobe és Conor Henderson is elkezdhette a futógyakorlatokat, így hamarosan visszatérhetnek a teljes körű edzésekhez. Kieran Gibbsnél azonban visszaesés jelentkezett a rehabilitációjában, így elképzelhető, hogy Wengernek átmenetileg igazolnia kell a védelembe.

"Sagna január közepére térhet vissza. Gibbs a csütörtöki nap folyamán látogat el egy specialistához, ott dől el, hogy milyen súlyos visszaesés jelentkezett a felépülésében. Egyelőre nem döntöttem el, hogy igazolok-e, ez inkább Gibbsen múlik. Vermaelen megállja a helyét a bal szélen, noha nem az a kedvenc posztja, a másik oldalon pedig Francis Coquelin, egy középpályásunk állta szépen a sarat."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

12 éve
Törölt felhasználó
Remélem a Wolvesnak bevág 2 gólt, aztán Shearert is utoléri! ;)
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
A Chelsea meccse megy majd normálisan, 26-án!
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Azt tudom, hogy az, aki utolsó emberként szabálytalankodik egyből pirosat kap, de szerintem más a helyzet, hogyha már van egy lapja. De lehet, hogy hülyeségét mondtam - csak mostanában nem láttam hasonló helyzetet, így felejtsd el ;)

A másik: nem értek egyet azzal, hogy ha valakire több embert állítanak, akkor az meg van fogva. Egyébként is, láttál már olyan taktikát, ahol egy emberre kettőt állítanak? Akkor az azt jelentené, hogy valaki szabadon marad. Másrészt: ha ezt előre ki lehetne jelenteni, hogy Robinra X embert állítanak, és akkor nem tud semmit csinálni, akkor minden csapat ezt csinálná. De ilyen nincs! Messit miért nem fogják ketten? Azért mert nem akarja az ellenfél, hogy ne lőjön gólt? Ez úgy hülyeség, ahogy van.
12 éve
Törölt felhasználó
OFF
A December 26.-i meccsünket a Wolverhampton ellen 27.-re halasztották a metrósztrájk miatt. Így valószínűleg a Chelsea meccs is halasztva lesz.

Szólj hozzá