Most már Arséne Wenger is elképzelhetőnek tartja, hogy igazolni fog a soron következő hetekben nyíló januári átigazolási piacon, méghozzá az egyik hiányposztra, a védelem bal szélére.

Az Arsenal az elmúlt időszakban mindkét bevethető bal bekkjét elveszítette. Kieran Gibbs hosszú hetekre dőlt ki hasi fájdalmak miatt, amiről később kiderült, hogy pontosabban sérv akadályozta a fiatal angolt. Gibbs-t ezek után megműtötték, s úgy saccolták, hogy december végére fog visszatérni, ám a bal szélső játékosnál visszaesés jelentkezett a rehabilitációban.

A nyáron a Fenerbahcétől érkezett Andre Santos pedig egy tét nélküli meccsen, az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-fordulóban járt pórul: egy felszabadításnál maga alá került a bokája. Már a kezdeti diagnózisok szerint is hetekre dőlt ki a brazil védő, végül azonban nála is műtéttel kellett orvosolni a problémát, s csak három hónap múlva térhet majd vissza a pályára.

Az Arsenal így kiszolgáltatott helyzetbe került a védelmet illetően, ahol most átmenetileg Thomas Vermaelennek és a fiatal Ignasi Miquelnek kell helyt állnia az amúgy is felforgatott hátsó négyben. Arséne Wenger pedig az Aston Villa elleni meccs előtti interjújában arra is kitért, hogy lassacskán valóban bal szélső védő után kell néznie az átigazolási piacon.

"Jelenleg minden Gibbs-en múlik. A keddi nap folyamán megvizsgálta őt egy specialista is, és ha a felépülésében bekövetkezett visszaesés hosszú távú, akkor valóban szét kell néznem vészmegoldásként az átigazolási piacon." - mondta Wenger.

Az angol sajtó szerint a Manchester Citynél mellőzött Wayne Bridge lehet az átmeneti megoldás Wenger gondjaira, s növelheti az Arsenal esélyét a 31 éves játékos megszerzésére, hogy Bridge a napokban összetűzésbe keveredett főnökével, Roberto Mancinivel.

Bridge Gael Clichy és Aleksandr Kolarov érkezésével mellőzött játékos lett a Manchester Citynél, a tavalyi szezon második felét kölcsönben töltötte a West Ham Unitednél. Egy nagy esély azonban pont az ágyúsok ellen jött volna el a korábbi angol válogatottnak múlt vasárnap, ám Mancini inkább Pablo Zabaletának szavazott bizalmat. Ez feldühítette Bridge-t, aki a West Hames kitérőt követően keményen dolgozik a Manchester City edzőközpontjában, ám játéklehetőséget nem kap.

A Mirror úgy tudja, hogy az Arsenal kísérletet tehet Bridge ideiglenes megszerzésére a szezon végéig, ám kérdés, hogy a Manchester City pont az egyik riválisának engedné-e át az egyik játékosuk játékjogát. A másik nehezító tényező a megállapodásban Bridge 90 ezer angol fontos heti fizetése lenne, amit az Arsenal valószínűleg nem teljes egészségben vállalna át a kékektől, főleg, hogy maximum csak a szezon végéig szólna az esetleges alku.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
Bridge jó nem értem miért szapuljátok. A helyzetnek megfelel.
12 éve
Törölt felhasználó
Santos leghamarabb február közepe fele lehet 100% os állapotban és elnézve Gibbs sérülékenységi mutatóját, elfér!
12 éve
Törölt felhasználó
Ugyan. Annyira nem lehet rossz a helyzet, hogy Bridge kelljen.
12 éve
Törölt felhasználó
Ajajj... Bridge... Hát vegyesek az érzelmeim. Nem az, hogy egy rossz játékosról van szó, de egy durván meccshiányos, formán kívüliről, az biztos! Talán néhány meccsen be lehetne vetni, de ő nem igazán egy betonbiztos megoldás.

cefregunner! Wiltordot ne felejtsd el (:
12 éve
Törölt felhasználó
Nincs mese pótolni kell a hiányzó űrt,azt pedig jól láthatjuk nem lehet zöld fülűekkel,abból már pont van elég.
CSak is tapasztalt játékosok kellenek,engem nem igazán izgat,hogy kölcsönbe vagy vásárlással,csak ne legyen az,hogy szét esik a csapat.
És bízom benne Wenger Henry kölcsön szerződtetésében is látja azt a lehetőséget, hogy ismét legyen minőségi csatár hadseregünk,mint anno Bergkamp Henry Kanu idejében!

Szólj hozzá