Tavaly karácsony derekán Arséne Wenger nem volt rest 10 változtatást végrehajtani a kezdőcsapatán, ám idén máshogy alakult a helyzet, a francia ugyanis - amennyire lehetett - ragaszkodott a már jól megszokott 11-én.

A vasárnapi Manchester City elleni rangadót követően a védelemben volt egy váltás: Johan Djourou sérülés miatt kidőlt, ám az akkor csereként beálló Ignasi Miquel az Aston Villa ellen a keretbe sem fért be, így jöhetett egy kényszermegoldás: az eredetileg védekező középpályás Francis Coquelin került be a hátsó négyesbe, mint jobb szélső védő. A középpályán kényszerű volt a változtatás: Alex Song múlt héten gyűjtötte be az ötödik sárga lapját, így az eltiltása miatt Emmanuel Frimpong játszhatott. A csapat többi része azonban változatlan maradt: Szczesny, Vermaelen, Koscielny, Mertesacker, Arteta, Gervinho, Walcott és van Persie is a kezdő része volt.

A meccs első tíz perce két Aston Villa-helyzetet hozott, ebből Gabriel Agbonlahor majdnem be is talált, ám Szczeny útját állta az angol csatár fejesének. Ezt követően nagyjából beállt a játékkép: a Song nélkül játszó Arsenal körülményes középpályával, ötlettelenül játszott, így ha az Aston Villa picit pontosabb lett volna, ők szerezhették volna meg a vezetést is. Szerencsére azonban Szczesny és a védelemből leginkább Koscielny végig a helyzet magaslatán álltak, így nem lettek következményei a hazaiak támadásának.

Sőt, az első gólt az Arsenal szerezte. Theo Walcott egy testcselt követően betört az Aston Villa tizenhatosába, ahol Ciaran Clark szabálytalankodott vele szemben, így Jonathan Moss játékvezetőnek nem maradt más választása: a játékvezető a tizenegyes-pontra mutatott. A büntetőt Alan Shearer rekordját megdönteni kívánó Robin van Perise értékesítette, aki ezzel 34 gólt rúgott a bajnokságban egy naptári év alatt, beállítva ezzel Thierry Henry rekordját. Alan Shearer 36 találata így már csak három gólnyira van a hollandtól, akinek lesz még két meccse a ligában az újévig.

A 17. percben történő gólszerzést követően az Arsenal nem kapcsolt rá nagyobb iramra, és talán a hazaiak át is vehették az irányítást, ám a félideig nem történt változás az eredményben. Nem úgy bő negyedórával a fordulást követően: Vermaelen rosszul továbbította a labdát hátul Mertesackernek, így a németnek esélye sem volt tisztázni az Aston Villa támadója előtt. Marc Albrighton pedig köszönte szépen a lehetőséget, és kilőtte a bal sarkot Szczesny kapujának, így a hazaiak a semmiből fordítottak.

Az Arsenal ezután próbált rálépni a gázpedálra, de továbbra is a pontatlanság áldozatává váltak, így jöhettek a cserék. Előbb a 66. percben váltotta Rosicky Frimpongot, majd még több kreativitást felhozva a középpálya közepére Wenger lecserélte Ramseyt és Gervinhót is, a helyükre pedig Arshavint és Benayount állította. Végül a cserék kifizetődtek: van Persie szögletét követően Benayoun remekül verte meg az emberét, s 2-1-re nyert az Arsenal az ő góljának köszönhetően.

A 87. percben történő fejesre az Aston Villa már nem tudott reagálni, így az Arsenal a hétvégi Manchester City elleni vereségét követően győzelemmel zárta a Premier Liga 17. fordulóját.

Premier Liga, 17. forduló: Aston Villa-Arsenal 2:1 (gólszerzők: Albrighton '54, ill. van Persie '17 [büntetőből], Benayoun '87).

KÉRJÜK MINDENKIT, HOGY SZAVAZZON A FŐOLDALON TALÁLHATÓ MECCS EMBERE SZAVAZÁSON!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (446)

12 éve
Törölt felhasználó
City nyert 3-0ra. Spurs-t csak azért "szeretem" mert jó focit játszanak. Bár ez mind1ik angol csapatról elmondható, ezért is néztem meg minden angol bajnokit amíg az eurosport 2-őn adták.
Amúgy Bale fantasztikus játékos...
12 éve
Törölt felhasználó
Tribbiani
Köszönöm, úgylátszik a srácoknak (amit leírtam) az már a "bántó és sértő kategória"...ezzel nemtudok mit tenni.
Egyébként a kívánságlistámat kb. még nyáron írhattam, azóta semmiféle kívánalom nemhangzott el a részemről...
12 éve
Nem tudom :D Az X az Arsenalnak is jó lenne amúgy. Csak ne nyerjen aSpurs.
12 éve
Törölt felhasználó
Aron! Ne már, elmondása szerint Spurs drukker is, de titkon talán a Chelseanek is szurkol, én csak ezért kérdeztem (:
12 éve
Törölt felhasználó
Ma este az X-nek szurkol, mert az a legjobb a Citynek:D:D

Szólj hozzá