Laurent Koscielny az Arsenal hivatalos weboldalának elárulta, hogy megviselte a februári, Ligakupa döntőben elszenvedett hibája, amelynek következtében a Birmingham nyerte meg a trófeát. A francia ugyanakkor azt is hozzátette, hogy azóta jobb védővé is lett.

Koscielny az idei szezonban pazar teljesítményt nyújt, sokan úgy gondolják, hogy Thomas Vermaelennel együtt ők alkotják a Premier Liga legjobb védőpárosát. A francia elárulta, hogy jó szereplése révén kiérdemelte a fehér Cafu becenevet a társaitól.

"Néha még visszagondolok a februrári esetre, de az életben néha hibázik az ember." - mondta Koscielny.

"Nehéz volt túltenni magunkat, mind a csapatnak, mind a szurkolóknak, de az élet megy tovább. Sok olyan dolog van a futballban, ami fontosabb egy döntőnél. Biztos vagyok abban, hogy lesz még alkalmunk döntőkben szerepelni, s lesz még esélyünk megnyerni azokat."

"A meccset követően hihetetlenül rosszul éreztem magam egy hétig, nehéz volt megemészteni a hibámat, de úgy vélem, nemcsak játékosként, hanem emberként is jobbá lettem. Mindenkinek sokat jelentett az a döntő, évek óta egy trófeára vár a csapat. Ugyanakkor fel kellett állnom a padlóról, és erősebben kellett visszatérnem, mint amilyen voltam."

Az Arsenal jelenleg foghíjas védelemben Koscielnynek két poszton kell megállnia a helyét, hiszen Sagna és Jenkinson sérülése miatt a csapatban jelenleg nincs jobb szélső védő. A francia azonban nem teljesen tapasztalatlan ezen a poszton, hiszen utánpótlás szinten már játszott azon a helyen. Ezzel kapcsolatban pedig egy becenév is rajta ragadt.

"A csapattársaim néha a fehér Cafuként emlegetnek. Nem áll távol tőlem a jobb szélen való játék, hiszen annak idején a szélen kezdtem meg a pályafutásomat, még a Guingampnál. Nyilván nem ez a kedvenc posztom, de igyekszem a legjobb teljesítményemet hozni a csapat számára."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szimpatikus ez srác. Mindenképp becsülendő, hogy túl tudta tenni magát azon a hibán, és azóta a PL egyik legjobb védőjévé vált. Ő egy, azon játékosok közül, akik minden meccsen kúsznak-másznak, vért izzadnak, tehát mindent megtesznek a győzelemért, a csapatért. Az pedig vitathatatlan, hogy Vermaelen-nel a PL legjobb védőpárosát alkotják. Csak így tovább! :)

Szólj hozzá