Az Arsenal 1-0-ás vereségével a Manchester City ellen megszakadt a londoniak október eleje óta tartó veretlen sorozata a bajnokságban, ráadásul újból 12 pontra nőtt az első helyezettel szembeni hátrány a Premier Liga 16. fordulóját követően.

Arséne Wenger a mérkőzést követően elmondta, hogy akár az Arsenal felé is billenhetett volna a mérleg nyelve, ám a francia szerint csapata balszerencsés is volt.

"Úgy gondolom, hogy ez egy olyan meccs volt, amelyen teljesen máshogy is alakulhattak volna a dolgok. A mérkőzs mindvégig nagyon intenzív volt, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, s úgy érzem, ma egy picit balszerencsések is voltunk. Joe Hart remek meccset fogott ki, de sokszor úgy tékozoltunk el helyzeteket, hogy hátul létszámhátrányban voltunk." - mondta Wenger.

"Úgy vélem, hogy a második félidőben akár meg is nyerhettük volna a meccset, ha hátul stabilabbak lettünk volna. Az utolsó harmadban, azonban, az utolsó labdák azonban végig egy picit pontatlanok voltak. Az eredménytől függetlenül úgy gondolom, hogy a csapat teljesítménye, a szellemünk, a minőségünk pozitívumok, egyedül egy kevés valami hiányzik ahhoz, hogy az ilyen meccseknél elengedhetetlen." - tette hozzá a francia.

A francia aztán kitért a meccsen belüli történésekre is.

"Azt gondolom, hogy Richardsnál kéz volt, az büntető lett volna nekünk. Én ugyan nem láttam még felvételről az esetet, de van Persie meg van győződve arról, hogy kéz volt. Ami pedig a holland lesgólját illeti, még erről sem láttam a visszajátszást, de előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor pechesek vagyunk egy játékvezetői döntést illetően, az ilyeneket le kell nyelnünk."

Wenger végezetül az Arsenal megmaradt bajnoki esélyeit latolgatta.

"Sajnos számunkra ez egy olyan meccs volt, ahol nem lett volna szabad veszítenünk. Ha nyertünk volna, hat pontra lettünk volna a Citytől, és tekintve azt a tényt, hogy Diaby és Wilshere, valamint a védőink is visszatérhetnek a szezon második felére, jobb helyzetben lettünk volna. Így azonban megint túl messzire kerültünk az első helytől."

"Nehéz lesz ledolgozni ezt a hátrányt, de azért megpróbáljuk. Az ilyen meccseket azonban mindig hoznunk kell és nehéz lesz megemészteni, hogy ma ezt nem sikerült. Másfelől viszont továbbra is küzdeni fogunk, és számos pozitívumunk van, amire büszkék lehetünk. Augusztus óta például rengeteget fejlődtünk, azóta számos téren sikerült előrelépnünk. Remélhetőleg ezt a folyamatot tudjuk majd tartani annak ellenére, hogy ezt a meccset ma elveszítettük. Vannak bíztató jelek, de az ilyen helyzetekben a pontoknak is kellene jönniük."

"Ami a jövőt illeti: Djourou sérülése úgy néz ki, hogy három hét múlva jön helyre, s mivel Chamakh-ot és Gervinhót kis ideig nélkülöznünk kell majd az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, számbelileg kevesen lehetünk majd."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

12 éve
Törölt felhasználó
Néztem a mérkőzést.Nem voltunk rosszak.Be kell látni ,hogy szélső hátvédek nélkül lehozni győztesen egy ilyen és ehhez hasonlópresztízs meccset elég nehéz!Koscielny és Verma is nagyon jó védők,de támadások szempontjából nem mindegy ,hogy Ők vagy Sagna és Santos támogatják a szélsőket.Sajnos ez a mérkőzés már véget ért és most megfogunk szenvedni a Villa ellen.Tovább kell küzdeni.GO GUNNERS!
12 éve
Törölt felhasználó
Tudjátok dicsértem sokat a kapusunkat!De ma megnéztem többször is kilassítva a gólt!
És aztláttam hoyg első két lövésnél teszi a dolgát,viszont amikor Silva be rúgta,csak végig nézte,az is igaz h már lehet esélytelennek látta a helyzetet,de ilyet ilyen szinten egy kapus sem tehet,én azt mondom még ha nem is éri ugráljon csak érte szívvel lélekkel,mert ezért fizetik.
Nem támadni szidni akarom,de picit furcsa,és talán elkerülhető lett volna.
Még mindig hiányzik azi gazi rutin azt kell hogy mondjam,és hát a sérült listánk megint szép,így telik minden év nálunk,meg kell szokni.
Sajnos nem láttam a meccset végig,úgy érzem meg volt az esélyünk,de azért valljuk be ez a city azért elég bitang.
Erősebb kerettel rendelkezik,de nem játszik ilyen technikás focit mint mi,na de ez a premier lig,és ez itt nem számít.
12 éve
Törölt felhasználó
Nekünk megint a március lesz vízválasztó. Akkor dől el, hogy mire hivatott is a csapat igazából ebben a szezonban. Akkor lesz egy kemény periódus, Milan oda-vissza, Liverpool idegenben, stb.
12 éve
Törölt felhasználó
Miért van az, hogy ha nálunk csak hosszútávú sérültek vannak?! Hihetetlen. Ma is, DJ out for 3 months. Beszarás.
12 éve
ericsson! Csak tudod az a gond, hogy mire odaérnénk megint a tűz közelébe, akkor mi bukunk megint, és megint hátrányba kerülünk. Ráadásul ilyenkor általában mindig több sérültet meg eltiltást is összeszedünk... így nehéz.
Ráadásul nekünk sem szokott jobban menni a tavaszi idény... majd meglátjuk, de személy szerint remélem h neked lesz igazad.

Szólj hozzá