A League One-ban szereplő Rochdale csaptánál a szezon elején feltűnt egy fiatal csatár, Roland Bergkamp. A 20 éves játékost rögtön elkezdték hasonlítani az Arsenal legendájához, Dennis Bergkamphoz, a szóbeszédekre mindig szerényen válaszol Roland.

Csomó különbség van köztünk, csak a nevünk egyezik meg. Az emberek sűrűn mondják, hogy 'Ez a srác nincs olyan jó, mint Dennis volt'. Normális az, hogy összehasonlítanak minket. Akármelyik csapathoz megyek, eleinte ez mindig megtörténik.
Mielőtt Dennis megérkezett Angliába, az Arsenal igen unalmas focit játszott. Miután Dennis a csapat tagja lett elkezdtek szemkápráztató futballt játszani. Úgy gondolom Ő és Arsene változtatták meg a stílust.
Soha nem volt Dennisen kívül más példaképem a futballban.

Roland egyetlen alkalommal sem láthatta élőben játszani Dennist, de a különböző lakhely miatt még csak a kapcsolatot sem tartották egymással. Dennis nagyapja a bátyja volt Roland nagyapjának.

Roland a legendával ellentétben nem fél a repüléstől. A játékstílusukban alig van hasonlóság. A Brighton menedzsere Rolandot tipikus angol csatárnak tartja, ezt a tényt erősíti a 190 centis magassága. A 20 éves játékos beszélt kicsit önmagáról is.

Úton vagyok afelé, hogy egy tipikus angol csatár legyek. Magas vagyok, de ettől függetlenül jól tartom a labdát, jók a levételeim és jól indítom társaimat.

Roland nagy döntést hozott, mikor Angliába igazolt. Voltak érdeklődői Németországból és Olaszországból, de az angol bajnokságban nagyobb kihívást látott és végül a családját otthagyva nekivágott a nagy útnak.

Januárban visszatér kölcsönszerződéséből a Brighton csapatához. Amennyiben a Brighton és az Arsenal is megnyeri a következő FA meccseit a következő fordulóban akár egymás ellen is játszhatnak. Roland boldog lenne, ha az Arsenal ellen pályára léphetne és ennek hangot is adott:

Óriási lenne. Remélem úgy lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
én is Roland vagyok ,de én nem az Arsenal ellen ,hanem az Arsenalban szeretnék játszani. :D De amúgy lényegében stimmel, 185 cm, 21 éves, csatárként játszottam régen és idén hátra hagyva a családom egy részét jöttem Angliába. Csak én magyar vagyok. 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
ezt mindenki tudja :D nem sértett, csak tényt közölt :D
12 éve
Törölt felhasználó
"Mielőtt Dennis megérkezett Angliába, az Arsenal igen unalmas focit játszott. " Köszönjük szépen :D

Szólj hozzá