Arséne Wenger csapata újabb nehéz ellenfelet kapott a Bajnokok Ligája első, egyenes kiesés szakaszában, az előző szezonban a Barcelonával, idén az AC Milannal kell megmérkőznie az Arsenalnak a negyeddöntőbe való jutásért.

Wenger a sorsolást megelőzően azt mondta, hogy számára mindegy, kit kap az Arsenal a pénteki BL-sorsoláson, ugyanakkor az eseményen a lehetséges ellenfelek közül talán a legnehezebbet - a tavalyi Serie A-bajnok AC Milant húzták ki Nyonban, az UEFA székhelyén.

"Tény, hogy nehéz ellenfelet kaptunk, de izgalmas mérkőzésekre van kilátás - szinte biztos, hogy ők is így gondolják ezt. Úgy gondolom, hogy 50-50% az esélyünk a továbbjutásra, szóval javulnunk kell februráig. Aztán teljes hittel és energiával kell belevágnunk a két meccsre." - mondta Wenger.

Az Arsenalnak jó emléke van a San Siróról, 2008-ban a két csapat már találkozott, akkor Adebayor és Fabregas góljaival 2-0-ra nyertek az olasz stadionban, s nem olyan régen még az Internazionale is áldozatul esett az ágyúsoknak.

"Valóban jó dolgok történtek velünk a San Siróban, de a mostani meccsünk biztos, hogy nagyon izgalmas lesz. Tény, hogy egy picit jobb lett volna, ha egy körrel később jön ki ilyen összecsapás, de megküzdnünk majd most is. Igazából nincs mit mondani, mindenki ismeri mind a Milant, mind az Arsenalt."

Az Arsenal a csoportkörükben letudták győzni a tavalyi görög és német bajnokcsapatokat is, most pedig a tavalyi olasz első jön.

"Eddig még mindig megbírkóztunk ezekkel a feladatokkal, remélhetőleg ez most sem lesz másként."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
Őszintén szólva sztem nem a legnehezebb ellenfelet kaptuk, én a Napolit kaptam volna meg a legkevésbé, sztem most ők erősebbek mint a Milan!!! Mellesleg a Zenit meg a CSKA sem lett volna sokkal könnyebb ellenfél, a többi csapat Lyon, Bayer stb. már 1szintel könnyebb lett volna, dehát ez van. Alényeg az, hogy tovább kell jutni, és nagyon jó lenne, ha valami könnyebb ellenfelet kapnánk a negyeddöntőben!
12 éve
Törölt felhasználó
EGY KARÁCSONYI AJÁNDÉK ! : http://www.youtube.com/watch?v=JPWsPNagYe0&feature=share

Remélem tetszik ,mert sokat bajlódtam vele =)
12 éve
Törölt felhasználó
Tovább megyünk és a következő körben megkapjuk az Inter. :D Aztán a Lyont vagy Realt és a döntőben egy Bayern/Barcelona -Arsenal döntő lesz amit szépen megnyerünk. RVP és Arteta góljával. 2-1 re 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
Nem a kövi körben megkapjuk a Lyont :D
12 éve
Törölt felhasználó
A negyeddöntőben meg megkapjuk a spanyol bajnokot... hogy folytassam az utolsó bekezdést, így szokott ez lenni.

Szólj hozzá