Lukas Podolski, az FC Köln német játékosa egy helyi lapnak adott interjújában elismerte, hogy szívesen igazolna külföldre, így az Arsenal esélyei papíron nőttek, hogy leigazolják a 26 éves támadót.

Néhány hete olyan hírek jelentek meg a sajtóban, hogy az Arsenal megfigyelőket küldött a Köln meccseire, hogy közelebbről is feltérképezzék Podolski képességeit. A támadónak egyébiránt remekül megy a Bundesligában, az elmúlt fordulókon sorra lövi a gólokat, ezzel a német bajnokság kanadai táblázatán 14 góllal és 4 gólpasszal jelenleg ő az első.

Podolski szerződése 2013-ban jár le a Kölnnel, így felmerült az is, hogy az Arsenal akcióba lendül, hogy megszerezzék a játékost. A közeljövőben az ágyúsok ugyanis gondban lehetnek, már ami a támadókat illeti: van Persie még mindig nem hosszabbított, Chamakh jövője bizonytalan, a nyáron a Monacótól érkező Park Chu-Youngnak pedig másfél éven belül be kell vonulnia hazája kötelező katonai szolgálatába.

Az biztos, hogy először a Kölnnel ülök le tárgyalni. Bár nagyon sok ajánlatot kaptam, és még úgy vélem, fogok is a januári átigazolási időszakig, először a Kölnt illeti meg a jog, hogy beszélgessünk a jövőmről. Alapjában véve nyugodt vagyok a jövőmet illetően, nem akarok kapkodni. Majd meglátjuk, mi történik.

- mondta Podolski, aki 2006-ban 10 millió euró ellenében egyszer már elhagyta a Kölnt a Bayern München kedvéért, de a kevés játéklehetőség miatt hamarosan visszatért nevelőegyesületéhez.

A német játékosért a hírek szerint nemcsak az Arsenal, hanem több olasz klub - élükön a Lazióval - érdeklődik, de lehetnek ajánlatai Oroszországból is. Podolski elárulta azt is, hogy szívesen igazolna külföldre.

Ugyan lehet, hogy a családom és a barátaim Kölnben élnek, de ez nem lenne kizáró tényező, hogy külföldre igazoljak. Ha jó formában vagyok, akkor bármelyik európai csapatban meg tudnám állni a helyem. Nem vagyok rá kényszerítve arra, hogy mindenáron a Kölnnél maradjak. Ha eligazolnék a Kölntől, akkor inkább külföldi klubhoz mennék, ugyanazon a ligán belül ugyanis nehezebb lenne a váltás.

A 26 éves játékos pár mondatot ejtett az Arsenalról is.

"Az Arsenal az egyik legjobb csapat, nagyszerű keretük van, így nem véletlen, hogy Európa legjobb szintjén vannak."

A Daily Express értesülései szerint a játékos 16 millió fontért elhozható lenne a Kölntől, de ha a csapatok várnak a nyárig, akkor lentebb fog menni az ára a hamarosan lejáró szerződése miatt.

A lap úgy tudja, hogy az Arsenal Podolski mellett az Anderlecht argentin csatárát, Matías Suarez-t figyeli, mint lehetséges B-tervet ezen a fronton.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

12 éve
Nem oszt, nem szoroz, a Spurs amúgy sem játszatta ősszel a kulcsjátékosait, van der Vaartot be sem regisztrálták.
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson: már délben olvastam Parkot :) :D
12 éve
Törölt felhasználó
Na kedélycsillapítás gyanánt olvassátok Parkot! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Részemről is lezárva a vita.

OFF
Kiesett a Tottenham az EL-ből. Jobb lett volna ha bent maradnak, akkor legalább több sorozatra kellett volna figyelniük.
12 éve
Törölt felhasználó
na hogy egy kis örömet hozzak és békét nektek! Ezen mindenki csak nevetni fog :D
Kiesett a sp*rs az EL-ből! :DD

Szólj hozzá