Lukas Podolski, az FC Köln német játékosa egy helyi lapnak adott interjújában elismerte, hogy szívesen igazolna külföldre, így az Arsenal esélyei papíron nőttek, hogy leigazolják a 26 éves támadót.

Néhány hete olyan hírek jelentek meg a sajtóban, hogy az Arsenal megfigyelőket küldött a Köln meccseire, hogy közelebbről is feltérképezzék Podolski képességeit. A támadónak egyébiránt remekül megy a Bundesligában, az elmúlt fordulókon sorra lövi a gólokat, ezzel a német bajnokság kanadai táblázatán 14 góllal és 4 gólpasszal jelenleg ő az első.

Podolski szerződése 2013-ban jár le a Kölnnel, így felmerült az is, hogy az Arsenal akcióba lendül, hogy megszerezzék a játékost. A közeljövőben az ágyúsok ugyanis gondban lehetnek, már ami a támadókat illeti: van Persie még mindig nem hosszabbított, Chamakh jövője bizonytalan, a nyáron a Monacótól érkező Park Chu-Youngnak pedig másfél éven belül be kell vonulnia hazája kötelező katonai szolgálatába.

Az biztos, hogy először a Kölnnel ülök le tárgyalni. Bár nagyon sok ajánlatot kaptam, és még úgy vélem, fogok is a januári átigazolási időszakig, először a Kölnt illeti meg a jog, hogy beszélgessünk a jövőmről. Alapjában véve nyugodt vagyok a jövőmet illetően, nem akarok kapkodni. Majd meglátjuk, mi történik.

- mondta Podolski, aki 2006-ban 10 millió euró ellenében egyszer már elhagyta a Kölnt a Bayern München kedvéért, de a kevés játéklehetőség miatt hamarosan visszatért nevelőegyesületéhez.

A német játékosért a hírek szerint nemcsak az Arsenal, hanem több olasz klub - élükön a Lazióval - érdeklődik, de lehetnek ajánlatai Oroszországból is. Podolski elárulta azt is, hogy szívesen igazolna külföldre.

Ugyan lehet, hogy a családom és a barátaim Kölnben élnek, de ez nem lenne kizáró tényező, hogy külföldre igazoljak. Ha jó formában vagyok, akkor bármelyik európai csapatban meg tudnám állni a helyem. Nem vagyok rá kényszerítve arra, hogy mindenáron a Kölnnél maradjak. Ha eligazolnék a Kölntől, akkor inkább külföldi klubhoz mennék, ugyanazon a ligán belül ugyanis nehezebb lenne a váltás.

A 26 éves játékos pár mondatot ejtett az Arsenalról is.

"Az Arsenal az egyik legjobb csapat, nagyszerű keretük van, így nem véletlen, hogy Európa legjobb szintjén vannak."

A Daily Express értesülései szerint a játékos 16 millió fontért elhozható lenne a Kölntől, de ha a csapatok várnak a nyárig, akkor lentebb fog menni az ára a hamarosan lejáró szerződése miatt.

A lap úgy tudja, hogy az Arsenal Podolski mellett az Anderlecht argentin csatárát, Matías Suarez-t figyeli, mint lehetséges B-tervet ezen a fronton.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

9 éve
Nem oszt, nem szoroz, a Spurs amúgy sem játszatta ősszel a kulcsjátékosait, van der Vaartot be sem regisztrálták.
9 éve
Törölt felhasználó
ericsson: már délben olvastam Parkot :) :D
9 éve
Törölt felhasználó
Na kedélycsillapítás gyanánt olvassátok Parkot! :)
9 éve
Részemről is lezárva a vita.

OFF
Kiesett a Tottenham az EL-ből. Jobb lett volna ha bent maradnak, akkor legalább több sorozatra kellett volna figyelniük.
9 éve
Törölt felhasználó
na hogy egy kis örömet hozzak és békét nektek! Ezen mindenki csak nevetni fog :D
Kiesett a sp*rs az EL-ből! :DD

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek