Az Everton elleni mérkőzést követően mind Arséne Wenger, mind a csapat szélsője, Theo Walcott magasztalta a bombaformában lévő van Persie-t.

A holland csatár a 2011-es naptári évben megszerezte a 100. gólját az Arsenal színeiben, emellett már 33 bajnoki találatnál jár, még további három kell neki ahhoz, hogy beállítsa Alan Shearer rekordját, amit az angol csatár még 1995-ben állított fel.

Az Arsenal menedzsere leginkább azt emelte ki, hogy van Persie mennyire lett nyugodtabb 2003 óta, amikor a Feyenoordtól az angol együtteshez igazolt.

"Robin sokkal érettebb lett. 22 évesen az ember inkább sietettné a dolgokat, míg 28 évesen már sokkal inkább érett, sokkal inkább tud koncentrálni a meccsekre. Annak idején, amikor Robin hozzánk igazolt, nagyon türelmetlen volt, mint minden fiatal játékos. Azóta teljesen kicserélődött, jobban hallgat a körülötte lévő emberekre, de mégis őszintén beszél minden témáról." - mondta Wenger.

"Ami a szívén, a száján, emiatt tarthatják Robint arrogánsnak. Pedig ő nem arrogáns, hanem éppen ellenkezőleg: csak megmondja a véleményén. Mindemellett intelligens játékosról van szó, és igenis ki jár a tisztelet azért, hogy az előnyre változott a fiatalkori énjéhez képest."

Az Arsenal szélsője, Theo Walcott pedig a holland csatár Thierry Henry nyomdokaiba léphet a közeljövőben.

"Elég neki egy apró helyzet, és már be is lövi. A szombati találata az egyik legszebb gól volt, amit valaha is láttam. Egyszerűen mintha varázsolt volna a pályán." - mondta Walcott.

"A pályán lévő stílusa csak egy dolgot vetíthet elő: ő is legenda akar lenni a csapatnál. Hihetetlen formában van, a gólja pedig világklasszis-szintű volt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
1 gól/ meccs és meg is előzi. remélem sikerül neki. A góllövőlistán 4gyel vezet.
12 éve
Törölt felhasználó
Walcottnak nem a legjobb meccse volt, de nem csak neki.

RvP-nek három gól kell 4 meccsen, h beérje Shearert

Szólj hozzá