Gervinho a csapat hivatalos oldalának a múltjáról mesélt. Az elefántcsontparti szélső elmondta, hogy ez az élet nem jöhetett volna létre, ha a szüleitől nem kap zöld utat a labdarúgás elkezdéséhez. A karrierje érdekesen indult, mivel alig indult el a karrierje az egyből meg is állt.


Végül az elefántcsontparti játékos meggyőzte a családját, hogy csatlakozhasson a rangos Jean-Marc Guillou akadémiához ahol Yaya Touré, Salomon Kalou és egy korábbi Arsenalos Emmanuel Eboué is megfordult.


Nem tudom mit csináltam volna, ha nem lett volna belőlem focista. Mindig is szerettem volna azt csinálni, de a családon folyton megakadályozott ebben, így mentem minden nap az iskolába.


Azt akarták, hogy normális iskolába járjak. Úgy érezték, hogy kockázatos lenne ha az akadémiára megyek, hiszen az egy nemrég épült létesítmény volt és alig volt ismert. Aztán valaki olyan aki hitt a tudásomban meggyőzte őket.


Elkezdtem játszani a helyi csapatban. Minden reggel örömmel ébredtem fel, hiszen egy focicsapatban játszottam. Nagyon szerettem és csodálatos élményeket hozott az életembe.


Visszatekintve a csatlakozásom a Jean-Marc Guillou akadémiához volt az egyik legjobb dolog, ami történhetett egy fiatal Elefántcsontparti emberrel. Voltak gyerekek, sőt több ezer akart csatlakozni az akadémiára, így nagyszerű érzés, hogy sikerült felvételt nyertem.

- mondta Gervinho, akinek ezután elindult a karrierje. A szélső csatlakozott a Belga Beveren csapathoz és elkezdett Touré és Eboué nyomdokaiba lépni. A belga másodosztályban kezdett népszerűségre szert tenni.

 

Afrikából a Berverenbe való igazolásom része volt a képzésemnek. A legtöbb játékos elhagyta Afrikát és Belgiumba kerültek. Mindannyian ismét Bervenben találkoztunk.

 

Ez volt a módja annak, hogy alkalmazkodjunk az európai labdarúgáshoz és miután mindannyian együtt tettük meg ezt a lépést, ez könnyebbé tette a számunkra a beilleszkedést.

 

Mindannyian örömmel hagytuk el Afrikát Európa kedvéért és tudtuk, milyen szerencsések vagyunk, hogy Európa fiataljai között lehetünk. Beveren sokat segített, hogy alkalmazkodni tudjak az Európai közösséghez.

- zárta a nyilatkozatát Gervinho. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

12 éve
Törölt felhasználó
Santos boka probléma miatt hagyja ki az Everton elleni meccsett, de ő még részt vesz egy specialista vizsgálatán, ettől még nem lesz ott, míg Fabianski térd, Mannone pedig váll sérülés miatt nem lesz ott, viszont a jó öreg Almunia ismét oda ülhet a padra, ami azt jelenti, hogy még él :D és a csapattal van :D
12 éve
Törölt felhasználó
Hála annak az embernek, aki rábeszélte a családját. idén Walcott mellett a legjobb előkészítőnk és remélem ennél csak jobb lesz.
12 éve
Törölt felhasználó
És milyen jó hogy nekifogott focizni, és nem adta fel. GO GUNNERS!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Inkább örülj, hogy van hír :D
12 éve
ericsson: hogy is volt még 2-3 héttel ezelött?? :D Ki nem ír akkor helyesen??:D

Szólj hozzá