Az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő évben esedékes londoni olimpiai játékok időpontja nem teszi lehetővé számunkra, hogy megrendezhessék a már-már tradícionálisnak mondható nyári felkészülési kupasorozatukat, az Emirates Kupát.

A londoni nyári olimpiai játékok időpontja ismert, július 27-e és augusztus 12-e között fogják megrendezni az ötkarikás rendezvényt az angol fővárosban. Ez azonban ütközött volna az Arsenal Emirates Kupát illető terveivel, így a különböző tanácskozásokat, megbeszéléseket követően a csapatnál úgy döntöttek, hogy majd csak 2013-ban rendezik meg a kupasorozatot.

"Bár csalódottak vagyunk, hogy egy évre el kellett halasztanunk az Emirates Kupát, maga a döntés azonban teljesen érhető. 2007 óta minden évben több mint 100 000 szurkoló látogatott el a kupasorozatunkra, ami valószínűleg 2012-ben sem lett volna másképp. Az olimpiai játékok azonban nagy kihatással lesznek a londoni infrastruktúrára, és nem akartuk ezt a terhet csak fokozni a város számára." - mondta Ivan Gazidis, az Arsenal vezérigazgatója.

Nemcsak az olimpiai játékok, de a szintén jövőre megrendezésre kerülő labdarúgó-Európa-bajnokság is nehezítheti az Arsenal terveit a 2012/13-as szezonra készülvén. A csapat 2011 júliusában Ázsiában edzőtáborozott, és most sincs kizárva ez az opció.

"A júliusi ázsiai túránk sikeressége miatt több opciónk van a jövő nyári felkészülési szezonra. Bár a 2012-es nyári program elég zsúfolt lesz, bizakodó vagyok, hogy hamarosan bejelenthetjük a terveinket. Azt pedig megígérhetem, hogy a 2013-as Emirates Kupára három világklasszis klubot fogunk meghívni." - tette hozzá a dél-afrikai szakember.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
bocsánat, ezt nem ide szántam!
12 éve
Törölt felhasználó
bazdmeg, lesérül a fél csapat egy kibaszott tét nélküli meccsen :coolgrin: :coolgrin:
12 éve
Tavaly az ázsiai túrát követően belefért még egy kis németországi találkozó, ennyi erővel hozzánk is jöhetnének. Edzőmeccset játszhatnának a Lokival, a Videotonnal meg a Fradival, és még beleférne egy kis kikapcsolódás Siófoknál is. :P
12 éve
Törölt felhasználó
Hát nagy kár érte ,de az olimpia elsőséget élvez és így érthető ,hogy a következő csak 2013-ban lesz!
12 éve
Törölt felhasználó
Kicsit sajnálom, az Emirates Cup minden nyáron az egyik legigényesebb, legjelentősebb felkészülési torna, na de majd a következő nyáron! Japán jó ötletnek tűnik!

Szólj hozzá