A biztos továbbjutás tudatában az előzetes elvárásoknak megfelelően az Arsenal a B-kerettel repült Görögországba, az Olympiakosz elleni utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre, de Arséne Wenger, a csapat menedzsere bizakodó, hogy pont ezek a változtatások tehetik még nehezebbé a görögök dolgát, akik favoritként vágnak neki a keddi mérkőzésnek a bukmékerek szerint.

Robin van Persie, vagy Mikel Arteta távolléteiben a csapat tapasztaltabb nagyágyúi Arshavin, Benayoun és Rosicky lesznek, és lehetőséghez jutnak majd azok a fiatalok is, akiket eddig a Ligakupa-meccseken láthatott a közönség, mint például Coquelin, Frimpong, vagy Oxlade-Chamberlain. Wenger ugyanakkor úgy gondolja, hogy a Manchester City ellen remek játékot bemutató játékosokkal is épp úgy lesz esélye az Arsenalnak a győzelemre, mintha a holland gólvágót és társait nevezte volna a meccsre.

Való igaz, hogy néhány játékosunk az Olympiakosz elleni keretből nem túl sok meccsen játszhatott mostanság, de úgy gondolom, hogy emiatt csak még motiváltabbak lesznek, hiszen mindannyian bizonyítani akarnak. Úgy vélem, hogy sokkal jobban megnehezíthetjük majd az Olympiakosz dolgát ezzel a kerettel, mint ha azokat hoztam volna el, akik a Wigan ellen is játszottak. A múlt héten, a Manchester City ellen remekül kivétel nélkül remekül teljesítettek, mindannyian megérdemlik a játéklehetőséget.

- mondta Wenger.

Örömmel adok lehetőséget minden olyan fiatal játékosnak, akik kiérdemelték a sanszot. Amikor tehetem, mindig játszatom őket is. Mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy megmutathassák a tudásukat és a képességüket.

- tette hozzá.

Matematikailag az Arsenal már bebiztosította a továbbjutásukat a legjobb tizenhat közé, a kvartett második helyére azonban még az Olympiakoszon kívül a Dortmundnak és a Marseille-nek is van esélye. Wenger gárdája így közvetetten a továbbjutást is befolyásolja és ezért nem mindegy, hogy milyen kerettel áll ki a francia a görög együttes ellen.

Tudom, hogy nagy a felelősségünk holnap, és bevallom csalódott is lennék, ha nem lenne majd meg a győzelemre való vágyunk. A mérkőzés előtt mindenképpen meg fogok bizonyosodni arról,hogy a helyes hozzáállással lépjünk pályára.

- zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Clichy.
12 éve
Törölt felhasználó
ya és a hétvégi meccset is a + adja ,nagy bánatomra :coolgrin:
12 éve
Törölt felhasználó
ha a srácok tényleg odateszik magukat, akkor simán meglehet a meccs, bár az Olympiakosnak nagyon kellenek majd a pontok, ugy hogy küzdeni fognak foggal, körömmel. asszem a digisport+ adja, ugyhogy még láthatom is a meccset
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon örülök a tegnapi Fulham sikernek ,de hozzá kell tennem a vendégek jobbak voltak ,legalább is a 2.félidő alapján a kiállításig! Spearing kiállítása véleményem szerint elhamarkodott volt ,ráadásul szabályos góltól fosztották meg a Liverpoolt ,mindezek tetejében sokszor hibás itélet született a mérkőzésen.Szóval ezt a győzelmet erősen köszönhetjük Kevin Friend. játékvezetőnek!
12 éve
Törölt felhasználó
Annak én is nagyon örülnék ,de az még jobb lenne ha egy Shitty játékost kiállítanának és 10 emberrel és egy szerencsés vagy nem szerencsés csúzli góllal kikapnának. :)

Szólj hozzá