Az Arsenal meggyőző játékkal és négy góllal gyűrte le a Premier Liga idei sereghajtóját, a Wigan Athetlicet az angol bajnokság 14. fordulójában, ezzel pedig beérték a Chelseatől kikapó Newcastle együttesét, valamint megelőzték az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpool csapatát is.

Arséne Wenger érthető módon elégedetten nyilatkozott az újabb bajnoki győzelemről, a francia az Arsenal ügyes összjátékát dícsérte a leginkább.

"A Wigan jól kezdett, több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, ami meglepett bennünket. Az első negyedórát követően azonban átvettük az irányítást és onnantól kezdve nem is tűnt veszett ügynek a meccs. Összességében a csapat mind a támadásokban, mind a védekezésben remek munkát végzett, a játékunkon a magabiztosság jól látható volt. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, akik hétről-hétre egyre többet fejlődnek és egyre jobbak." - értékelt Wenger.

"A Wigan aztán a második félidő elején újból rákapcsolt, és hiába vezettünk 2-0-ra, felötlöttek bennem a múltbeli kudarcok a JJB stadionban. Ugyanakkor ma túl sokak voltunk a Wigannek, mert nem csak elöl, de hátul is megbonthatatlannak látszott a csapat."

"Nagyon örülök, hogy Gervinho is gólt szerzett, mint ahogyan annak is, hogy több góllal nyertük meg a találkozót. Természetesen boldog vagyok Robin találatával is. Ez a győzelem nagyon jót fog tenni a csapatmorálnak."

"A csapatmunka az egész meccs alatt kiemelkedő volt. Végig jó iramban játszottunk, és volt néhány zseniális összejáték a játékosok között. Ezenkívül pedig a JJB stadion gyepszőnyege is sokkal jobb volt, mint pár évvel ezelőtt, ez is sokat segített nekünk."

A francia végül a bajnoki reményekről is megosztotta a véleményét.

"Magabiztos vagyok, hogy meg tudjuk csinálni. Úgy tűnik, hogy az összes élcsapat nyerni tudott, a Tottenham is, a Chelsea is és a Manchester City is, ráadásul több góllal. Az fog számítani, hogy melyik csapat tud egyenletes teljesítményt hozni a szezon hátralévő részében."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (52)

12 éve
fabre: Egyetértek! Ha az FA Kupában egy kicsivel erősebb kezdővel játszanánk, mint a Ligakupában akkor simán meglehet nyerni. Tavaly a MU ejtett ki minket, de erre most nem sok esély van, mert rögtön kiesnek. :D
12 éve
Remélem, hogy most elintézzük a Leeds-t, és nem kell visszavágót játszani. :D
12 éve
Törölt felhasználó
gyerekek lehet hogy rá kéne állni az FA kupára ha megnyernénk akkor a community shielden is játszhatnánk jövőre és én szerintem ez a legreálísabb cél:)
12 éve
City-MU??? azigen! :D
12 éve
Törölt felhasználó
Hol lehet vagy lehetett nézni a sorsolást?

Szólj hozzá