Arséne Wenger úgy gondolja, hogy mindenkinek türelmesnek kell lennie az Arsenal új csillagával, Alex Oxlade-Chamberlainnel.

A fiatal angol az idei nyáron érkezett a Southampton együttesétől, s bár még nem kap annyi lehetőséget Wengertől, mint amennyit kapott az előző csapatánál, Chamberlain mégis jól fejlődik. A felnőtt csapatban már két gólja is, amely közül egyet a Bajnokok Ligájában szerzett, a hétközi Manchester City elleni meccsen pedig sokak szerint ő volt a mezőny legjobbja.

A találgatások ezek után máris megkezdődtek, hogy ilyen teljesítménnyel még az sem kizárt,hogy Fabio Capello is nevezi őt a szűk keretébe a 2012-es Európa Bajnokságra. Wenger azonban óvatos, szerinte nem kellene túl magasra tenni a lécet.

"Természetesen szeretném őt látni a 2012 EB-n Anglia színeiben, de ne szaladjunk még ennyire előre. Lépésről-lépésre kell haladnunk. Úgy vélem, ahhoz hogy ő is a keret része legyen a jövő nyári tornára, ahhoz először több tapasztalatot kell gyűjtenie a Premier Ligában." - mondta Wenger.

"Egyáltalán nincs távol attól, hogy lehetőségeket kapjon a bajnokságban. Jelenleg azonban mindenki nagyon következetesen teljesít a csapatban és szerencsére nincs túl sok sérültünk sem. Úgy vélem, hogy még minig abban a szakaszában tartunk a fejlődésének, amikor még az edzéseken is sokat tanulhat a többi játékostól."

"Nincsenek kétségeim őt illetően, és szinte biztos vagyok abban, hogy karácsonyig még többször is fogjuk őt még a pályán látni. Rengeteget fejlődött az elmúlt hónapokban, és ha úgy hozza az élet, bátran be fogom válogatni akár még a kezdőbe is."

A francia kiemelte, hogy leginkább a védekezésben és visszazárásban fejlődött Chamberlain rengeteget az elmúlt hetekben, hónapokban.

"A védekezés valóban nem tartozik az erősségei közé, de sajnos neki is ki kell vennie a részét ebben a feladatkörben is. Ezen a szinten mindenkinek védekeznie kell, még Messinek vagy Ronaldónak is. Minden fizikai adottsága megvan ahhoz, hogy belemenjen egy párharcba az ellenféllel. Úgy gondolom, hogy ezen a téren még fejlődni fog, de az biztos, hogy már sokkal jobb a helyzet ilyen téren, mint egy pár hete." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

12 éve
Törölt felhasználó
én is amondó vagyok, hogy néha PL-ben is kilehten próbálni az ilyen Wigan féle csapatok ellen, akik nem csak bekkelnek, és nem favágóak
12 éve
Törölt felhasználó
krixtofer, nem tudok nagyon hozzászólni a dologhoz, de ha esetleg van tűzfalad, próbáld meg kinyomni addig. Amúgy mintha nekem is lett volna már ilyen, de addig frissítgettem, amíg el nem indult jól.
12 éve
Törölt felhasználó
Nem :) fecc04. Jó csatornákon próbálkoztam, de most egyik csatorna sem jön be. :(
12 éve
Törölt felhasználó
krixtofer! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy egyszerűen rossz csatornán próbáltad nézni az említett meccseket. Csak azért gondolom ezt, mert mostanában felkerül egy csomó olyan sopcast channel, amely az egész mérkőzés alatt offline, vagy valami hiba okán nem működik.
12 éve
Törölt felhasználó
fecc04! Nem akartam semmit most nézni, de rosszul írtam mert már sem a Fulham sem a City ellen sem tudtam a SopCast-tel nézni... :( Csak mindig próbálom, hogy hátha jó de semmi.... Segítsetek, mi lehet a baj?

Szólj hozzá