Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere jelenleg kulcsfontosságú döntés előtt áll, amelynek tétje az idei Ligakupa elődöntőjébe való bejutás.

Az ágyúsok az idei Premier Liga-éllovas Manchester Cityvel csapnak össze kedden este, a Ligakupa negyeddöntőjében, így a továbbjutás mellett igazi presztízs-kérdés lesz, hogy melyik csapat nyeri a rangadót.

Szinte biztos, hogy Roberto Mancini is rotálni fog a keddi összecsapás előtt, már csak azért is, mert a Manchester Cityre a jövő héten még egy fontos játéknap vár a Bayern München ellen, ahol eldőlhet a továbbjutás az egyenes kieséses szakaszba az arab tulajdonosokkal rendelkező csapat számára.

Wenger, egy erős keretet nevezvén a City elleni Ligakupa-meccsre, szinte garantálhatná a továbbjutást az Arsenal szurkolóinak, olybá tűnik azonban, hogy a francia is cserélni kényszerül az állandó kezdőjéhez képest, miután több játékos is - élükön van Persie-vel, Ramsey-vel és Walcottal - veszélyzónában van az esetleges kialakukó sérüléseket illetően.

"Az biztos, hogy olyan csapatot küldök pályára, aminek lesz esélye arra, hogy megverje a City-t és továbbjusson - efelől semmi kétség sem lehet." - mondta Wenger.

"Az viszont tény, hogy néhány játékosunk igencsak túlterheltté vált az elmúlt időszaknak köszönhetően, Theo Walcottnak például a Fulham ellen már akadtak kisebb problémái az ínszalagjaival. Ez még nem komoly, remélhetőleg jól alakul majd az állapota az elkövetkezendő napokban. Ugyanez a helyzet van Persie-vel és Ramsey-vel is."

Wenger azt is elárulta, hogy Abou Diabynak máris fájdalmai vannak, ami nem túl jó hír a nemrégiben visszatérő francia középpályás számára.

"Abou-nak enyhe izomfájdalmai voltak, hétfőn lesz még egy vizsgálata, ahol eldől, hogy játszhat-e a Manchester City ellen."

"Az ellenfelet illetően picit könnyű számolgatni, hiszen nagy valószínűséggel azok kapnak lehetőséget Mancini-től, akik a Liverpool ellen a kispadon ültek." - tette hozzá Wenger.

Ami a Manchester City-t illeti, szinte biztos, hogy a védelemben lesz rotáció Mancini részéről, így pályáraléphet az egykori arsenalos, Kolo Touré is, Stefan Savic oldalán. A kapuban Joe Hart helyét várhatóan Costel Pantilimon veheti át, és az Emirates közönsége újfent köszöntheti a nyáron távozó Samir Nasrit is. Gareth Barry és Mario Balotelli eltiltások után nem léphetnek pályára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

12 éve
Törölt felhasználó
mateo130! Te akkora egy troll vagy, hogy már csak nevetek rajtad :D
12 éve
Igen, azok. Csak ha valaki heti szinten kvázi három meccset játszik le, ugyanolyan nagy iramban, teljesítménykényszerben, mint humánum, el fog fáradni. S ha valaki elfárad, de mégis terhelik, az sérülést von maga után. Sajnos.
12 éve
Törölt felhasználó
Annyira ezt nem értem. Elvileg ők 100%-ig felkészített profi atléták. Számomra ez így fura, hogy csupán a játszott percek miatt sérülés alakul ki.
Mi van a regenerálódással? :roll:
Csináljanak már valamit a szakemberek, mert ha most sérül meg Theo vagy Robin, akkor a csapat megy vissza a középmezőny végére :ahhh:
12 éve
Törölt felhasználó
Elég ha pihennek Ligakupa meccsen és következő PL meccsen pedig játszanak, nagy terhelés volt a BL is!
12 éve
Törölt felhasználó
rvp10: holnap Theo szerintem pihen ,szombatra meg okés lesz! ;)

Szólj hozzá