Alex Song az elmúlt évek alatt nagy magasságokba emelkedett Wenger szerint. A kameruni a héten gólpasszt adott Rovin van Persie-nek, és szombaton a Norwich ellen is kitűnően játszott.

Song sokoldalú játékos, a védelem közepén is remekül megállja a helyét. Még csak 24 éves, de máris nagy magasságokba emelkedett, rendkívül fontos tagja lett a csapatnak. Öt évvel ezelőtt, ebben a hónapban a klub színeiben 14. mérkőzését játszó Song, Fulham elleni mérkőzése (amelyen az Arsenal 2-1-es vereséget szenvedett) gyalázatosan végződött, hiszen már a szünetben lecserélték. Azóta már további 160 fellépéssel a háta mögött, csakugyan a Fulham ellen készül az Arsenal egyik legfontosabb - és egyik legtöbbet fejlődő - játékosaként.

Többek között arról a Fulham elleni mérkőzésre is gondolkodtam ma

 

-kezdte nyilatkozatát Wenger a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

Ez azt mutatja meg, hogy a játékosokban bízni kell és meg kell adni nekik a bizalmat. Sajnos a nagy klubokban erre nincs mindig lehetőség. Ő az egyik játékos, aki mindenkit meglepett. Senki sem számított arra, amit manapság mutat.

 

Meglehetősen kreatív játékosként tekintek rá. Középhátvédként is játszott már, de ő és Santos is megállnák a helyüket a középpálya egy-egy kreatív területén is.

-mondta Wenger. Song éppen elmúlt 19 éves amikor mélypontban volt, és Wenger elismeri, hogy idő kellett neki, mire felvette a csapat ritmusát, de megérte, mert már a csapat egyik motorja lett.

 

Voltak olyan időszakai, amikor kétségek támadtak benne, hiszen az emberek olyasmiket mondtak róla, hogy rossz vétel volt . Egy fiatal srácként nehéz elviselni az ehhez hasonló kritikákat, de ő mindegyik nehezebb időszakán sikeresen túljutott.

 

Menedzserként mondhatsz bármit, de lényegében vagy játszatsz valakit vagy nem. A legjobb mód arra, hogy megmutasd a játékos felé a bizalmadat, ha játszatod. Az utóbbi három évben rengeteget játszott.

-zárta szavait Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
12 éve
Törölt felhasználó
Grt ericsson a cikkekért!!!
Song nagyon sokat fejlődött az elmult években és tényleg a csapat egyik motorja lett. azok a cselek a dortmund elleni első gol elött... hát az vlmi elképesztö!!!
GO GUNNERS!!! GO SONG!!!
éééééssssss GO RVP!!! 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
A Fulham-et egy B csapattal is meg kell vernünk. Ahogy korábban a csapattagok is emlegették, az Emirates-t egy bevehetetlen erőddé kell alakítani.
12 éve
Törölt felhasználó
Király a cikk és Song a legjobbak között van a posztján ez biztos.Azt nézegettem h most előttünk állók játszanak úgy h MU-NC,Pool-MC és Chel-Wolves, tehát mindegyik hozzánk közel elhelyezkedő csapatnak jó esélye van pontokat veszíteni és mondjuk az lenne a legjobb ha az NC kikapna,Ch X-elne pool X-elne mert akk egyből 2őtt előzhetnénk 1esetleges Fulham elleni győzelmünkkel és a NC meg beérnénk pontban a 4. helyen és onnan azért márt látótávolságban van a dobogó főleg úgy h MU majd jön Sp*rs jön,Chelsea jön,NC jön,City oda-vissza még és még megyünk a Poolhoz ami húzós.Csak az a baj h nálunk ilyenkor szoktak döntetlenek becsúszni,de remélem ma ha 1 góllal is de nyerünk!!!!!GoGunners!!!!
12 éve
Törölt felhasználó
szép!
a cikkhez: szerintem nem kellett volna meglepődni song játékán, hiszen nagyon ügyes játékos, és nem az a tipikus agyatlan afrikai nigger:)

Szólj hozzá