A mai nap folyamán a Fulham csapata látogat az Emiratesbe 18:30-as mérkőzés kezdettel. Nézzük meg egy kicsit, hogyan is áll a két csapat Angliában, Európában, illetve egymás ellen.

A Fulham az Európai porondon, az Európa ligában tisztességesen tartja magát, hiszen 4 fordulót követően 7 pontal áll a 2. helyen, amivel szinte biztos továbbjutónak mondhajta magát, hiszen mögötte 4 pont lemaradással áll a következő 2 csapat. Ennek ellenére a Premier League-ben nem áll valami fényesen. 12 fordulót követően mindössze 2 helyre a kieső helytől, a 16. helyen várhatja a londoni derbit. A Fulham csapatának nem is a védelemmel vannak gondjai, hiszen a 12 forduló alatt 15 gólt kaptak, ezzel a hetedig legkevesebbet a bajnokságban, de mindössze csak 14 gólt rúgtak ellenfeleiknek, amivel a 12. helyet foglalják el a tabellán.

A Fulham az elmúlt 5 mérkőzésén 3 vereséget 1 döntetlent és 1 győzelmet könyvelhetett el. A Premier Leaugeban mindössze 2 győzelme van az 5 döntetlen és az 5 vereségen kívül.

Most nézzük a mi csapatunkat.

Az Arsenal a szezon elei gyenge formát (nagyon gyenge) követően végre megtalálta azt az utat, ami járható a Wenger legénysége számára. 9 mérkőzés óta veretlen, biztos továbbjutás az első helyen a Bajnokok ligájában, 7. hely a Premier Leauge tabelláján mindössze 3 pontra a BL-t érő helyektől. Az Arsenalnal ellentétben nem a kevés gólokkal van a gond, hiszen 25 rúgott gólnál járnak, ami a 3. legtöbb a Premier Leaugeban, de már 22 gólt kaptak (köszönhető a 8-2-es manchesteri látogatásunknak) amivel a 15. helyen állunk mindössze a tabellán.  Az Arsenal az elmúlt 5 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

Egymás elleni statisztika:

Az Arsenal és a Fulham 30 mérkőzést játszott eddig egymással a Premier Leauge folyamán, amelyek közül 24-et megnyert az Arsenal, 4 döntetlen született, és 2x a Fulham csapata mehetett le a pályáról győztesként. Érdekesség, hogy a Fulham még sose tudott nyerni az Arsenal ellen idegenbe. További rossz hír a Fulham szurkolóinak, hogy Martin Jol 7 mérkőzésen játszott csapatával az Arsenal ellen, és még sose tudta legyőzni az Arsenalt.

Ezek tudatában magabiztosan várhatjuk a londoni derbit, de még mindig jobb félni, mint megilyedni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

12 éve
Törölt felhasználó
nyernifogunk :))
12 éve
Törölt felhasználó
Sokkal jobb lenne, ha nyerne a Newcastle, mert úgysem fog ott maradni a dobogón a szezon végéig.
12 éve
Törölt felhasználó
Poizze: A WBA nyerjen ,az NC meccsen jó az X is!
12 éve
Törölt felhasználó
Kicsivel több, mint 1 óra és lehet szurkolni a NC-nek és a WestBromnak.
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Minden mérkőzés számít, de egyet értek azzal, amit írtál!

Szólj hozzá