Mikel Arteta örömmel és megkönnyebbüléssel summázta, hogy az Arsenal, a szerda este Dortmund ellen aratott győzelmével csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája idei szezonjának csoportköréből, tette azt a csapatot ráadásul az első angol klubként a jelenlegi kiírásban.

Ez azt jelenti, hogy az Arsenal már biztosan ott lesz tavasszal a legrangosabb európai kupasorzatban, ráadásul a kiemelések révén - más csoportelsőt, valamint angol együttest nem kaphat - akár kedvező helyzetbe is kerülhet az egyenes kieséses szakaszban. A továbbjutás előnyei azonban már a záró, hatodik fordulóban is megmutatkozhatnak, hiszen az Arsenalnak lényegében tét nélkül lehet elutaznia az Olympiakosz elleni meccsre.

"Nagyszerű győzelem volt, hiszen nem akartunk azzal a tudattal Görögországba indulni, hogy kötelező legyen megnyernünk a meccsünket." - mondta Arteta a csapat hivatalos weboldalának.

"Azt azonban tudjuk, hogy ezen a szinten már minden meccs nehéz. Komolyan meg kell küzendünk a gólokért. Már korábban is tudtuk, hogy a szerdai egy komoly meccs lesz, a Dortmund remekül játszott, félelmetes letámadásaik és fantasztikus visszazárásaik voltak, így nem volt egyszerű a dolgunk - de szerencsére végül minden összejött."

Aaron Ramsey az Arsenal stadionját dicsérte, a walesi szerint az Emirates kezd egy igazi erődítményre hasonlítani

"Nagyon szeretnénk erőddé varázsolni az Emirates-t, mert tudjuk, hogy az otthoni formánk remek." - mondta Ramsey.

"Szeretnénk kiélvezni a győzelmet, a továbbjutást, valamint a csoport első helyén való végzést, mert ez egy remek teljesítmény. A jövő nézve pedig továbbra is meccsről-meccsre gondolkodunk, de úgy érezzük, hogy ebben a formában játszva bárkit meg tudunk verni. Remélhetőleg azonban kedvező sorsolást kapunk majd magunkra nézve." - mondta Ramsey.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Igen szerintem is kell egy csatár ,aki legalább fele ilyen hatékony mint a kapitány!! továbbra is azt mondom ,hogy Park és Chamakh harcra fel!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Ámulok és bámulok,hogy el folytottuk a sörivó virsli zabáló németeket,ezt kell csinálni,Song megindulás az első gólnál etalon volt,ordítottam örömömbe.
Ha ez így folytatódik nagyon erősek lehetünk,és tényleg idén mutathatunk valami olyat ,ami feledteti a kritikusokkal azt,hogy mi mindig a nagy pillanatokba esünk össze.
Csak az a para,hogy tényleg Persie re épülnek a támadások nagy része,és ha nem lesz valamikor Persie,akkor nem tudom ki lehet még ilyen hatékony gólvágó,ez az egy dolog van,ami remélem nem fog bekövetkezni,és fitt lesz végig.
És ha Wengerék jót akarnak picit erősítenek télen,itt 1 max 2 emberre gondolok.
És akkor még erősebbek lehetünk midnen téren időtállóan.
12 éve
Törölt felhasználó
Cavani vezet 13 szavazattal! szavaztam ( songra) nyomassátok Ti is Goonerek!!
12 éve
Törölt felhasználó
Remélem egyszer az életben jó sorsolásunk lesz és egy könnyebb párosításunk lesz. Artetának nagyon örülök, hiszen az egyik leghasznosabb játékosunk lett, pedig még alig igazolt ide.
12 éve
Törölt felhasználó
szavazzatok FACEBOOKon SONG-ra. megérdemel egy posztert!

Szólj hozzá