Robin van Persie a 2011-es naptári évben valósággal szárnyal, a holland csatár az idén 45 meccsből 42 gólt szerzett, amely meccs/gól arányt a világon egyedül csak a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo tudja felülmúlni.

Az Arsenal támadójáról a múltban is köztudott volt az a tény, hogy képes a világklasszis teljesítményre, a sérülékenysége miatt azonban félő volt, hogy nem fog tudni teljes egészében kibontakozni. Van Persie ugyanis nem napokra, hanem hosszú hetekre, hónapokra dőlt ki egy-egy sérülés miatt, ráadásul azok gyakorisága miatt ideje sem volt visszarázódni a meccsek kerékvágásába, mire jött egy újabb probléma.

A probléma forrását nem egyszer van Persie jobb lába jelentette, ám a csatár elmondta, hogy még a legnehezebb időkben is végig hitt magában és a szóban forgó, problémás testrészében.

"Mostanság jól alakulnak a dolgok, potyognak a góljaim, amihez van, hogy nem kell mást tennem, mit jó helyen állni, aztán a labda magától megtalál." - mondta van Persie az Arsenal hivatalos weboldalának.

"A lábaimmal kapcsolatos mizéria már korábban is megjelent. Gyerekkoromban leginkább a bal lábamat fejlesztettem, mert bár szerencsére meg volt a futballhoz való tehetségem, keményen kellett gyakorolnom és edzenem."

"Eztán következhetett a jobb lábam. Egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy mindent a bal lábammal csináljak, és tudtam azt is, hogy igen is fejleszthető a jobb lábam is. Mindig hittem abban, hogy a jobb lábammal is sikeres tudok lenni. Megoldhatnék mindent a ballal is, ahogyan tettem azt a múltban is, de én vállalom ezt a furcsa rizikót, és szeretnék mind két lábammal ugyanolyan hatékony lenni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
félelmetes mutató.. nagyon nagyon bízok benne , h nem rúgják le..
12 éve
Törölt felhasználó
Én sosem tartottam csak egylábasnak, de biztos, hogy a sok munka meghozta gyümölcsét. Én csak drukkolni tudok, hogy megdöntse Shearer gólrekordját.
12 éve
Törölt felhasználó
ha elkerulik iden a serulesek akkor kupat nyer a csapatanak!
12 éve
Törölt felhasználó
Elég jól megy az ő szekere is, meg a csapaté is, reméljük elkerüli a balszerencse, és nem dől ki a csapatból, és akkor bebizonyíthatja, hogy Wenger miért emelte őt Messi, vagy Cé szintjére
12 éve
Törölt felhasználó
100 emberből 98nak felfoghatatlan ,hogy RVP miért nincs a legjobb 23-ban. A másik két ember meg a Platini féle "okosok".

Szólj hozzá