Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Mertesacker tudja követni Koscielnyt és ő is olyan gyorsan alkalmazkodik az angol labdarúgáshoz, mint ahogy a francia tette. A németnek gyorsan kellett lépnie, hiszen az átigazolási szezon utolsó pillanataiban lett megszerezve a Werder Brementől. Eddig a Premier Leaguében az érkezése óta hét meccsen kezdett.


Wenger úgy gondolja, hogy Per is ugyan úgy felveheti az angol foci ritmusát és ugyan olyan gyorsan illeszkedhet be a játékba, mint ahogyan tavaly Koscielny tette.

 

Teljesen még nem illeszkedett be. A védők itt különböző játékot játszanak, mint Németországban. Itt a védőnek nagyon igényes játékot kell játszania. Angliában a játék minden másodpercében folyamatosan koncentrálnod kell és egy kis ideig eltart amíg alkalmazkodik a ritmushoz.

 

Láttuk, hogy Koscielny jobbhátvédet játszott, ami kivételes volt. Tavaly nem tudott volna ilyen teljesítményt nyújtani, mert minden itt minden mérkőzésen folyamatosan tanulsz. Ezért nehéz külföldön védőt vásárolni.

-mondta Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

12 éve
Törölt felhasználó
Zsiványok az arsenal.com szerkesztői, mert ezt a cikket hajnali 1 kor tették fel. De nem fogtak ki rajtam, mert mihelyst feltették, rá 5 perccel már itt is fent volt :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
sztem mertesacker egész jól játszik, tavaly kosi is kb így játszott, voltak jó meccsei de komolyabb hibái is amik gólba kerültek.és most hol van....mertesacker nem véletlenül ennek a német válogatottnak az oszlopa(szinte szó szerintxd). csak beleszokik és jó lesz ő, még ennél is.
én meg volt elégedve vele hétvégén is a hibáját leszámítva
12 éve
Törölt felhasználó
off: "Theo Walcott mind a nyolc idei gólpaszát Robin van Persie-nek adta."

- Ennyit arról, hogy Theo haszontalan játékos, és ennyit arról, hogy az Arsenal egy emberes csapat. Ez hívják csapatmunkának.
12 éve
Törölt felhasználó
A szombati teljesítménye teljesen rendben volt, a hibájától eltekintve. Az már más kérdés, hogy Mertesacker Norwich elleni teljesítményére a legtöbben a hibája okán fognak emlékezni - tévesen.
12 éve
Törölt felhasználó
Mertesackerrel egy baj van, hogy lassú, de ezt általában megoldja azzal, hogy rutinos, és nem megpróbálja üldözni a csatárt, hanem elé állni és úgy megszerezni a labdát, és vmi hihetetlen statisztika az, hogy szinte nincs is piros lapja, de még sárga se nagyon.

Szerintem még képes fejlődni, és ezt meg is fogja mutatni, itt még jobb védő válhat belőle

Szólj hozzá