Arséne Wenger csapata jól vette az akadályokat a novemberi válogatott találkozók után, miután 2-1-re nyertek a Norwich ellen, a Carrow Road-on.

Az Arsenal dolga nem volt egyszerű, ugyanis bár az ágyúsok a meccs elejétől fogva végig támadott, a vezetést mégis a kanárik szerezték meg Steve Morison és Per Mertesacker hibájának köszönhetően.

Robin van Persie, Theo Walcott és a többiek azonban gyorsan magasabb fokozatba kapcsoltak, s már az első félidőben egalizáltak, majd a második játékrészben meg is fordították a meccset, így az Arsenal jó sorozata tovább folytatódhatott.

"Már az elejétől fogva biztosíthattuk volna magunknak a három pontot, annyi helyzetünk volt. Az első húsz percben legalább három tiszta ziccerünk volt, mégis mi kerültünk hátrányba, s ez jócskán megnehezítette a dolgunkat, mert a Norwich remekül játszott." - mondta Wenger.

"Végül azonban átvettük a meccs irányítását, hasonló módon, ahogyan a Chelsea ellen játszottunk. Sikerült a félidő előtt egyenlítenünk, aztán a második negyvenöt percben megszereztük a vezetést is. 2-1 után lényegében nem is voltunk túlságosan veszélyben. Nagyon pozitív győzelmet arattunk, a csapat meccsről meccsre egyre erősebb és egyre jobban hiszünk magunkban."

Wenger természetesen nem hagyhatta szó nélkül Robin van Perise újabb dupláját is.

"Robin egy hihetlenül fontos játékosává vált a klubnak, 28 évesen, míg Fabregas és Nasri mindketten 24 évesen, a csúcsformájuk előtt hagyták el a csapatot. Az az álmom, hogy Robin a karrierje végéig az Arsenalnál maradjon. Minden tudásommal azon leszek, hogy sokáig maradjon még a csapatnál, remélem, hogy sikerrel járok." - mondta Wenger.

"Az biztos, hogy a világ egyik legjobb játékosáról beszélünk, azt mindig nehéz megmondani, hogy ki éppen a legjobb. Az biztos, hogy kivételes tehetség. A mai második gólja egy remek átemelés volt a jobb lábával, miközben életemben nem láttam ennél bal-lábasabb játékost, mint Robin."

Wenger végeztül Per Mertesackerről is beszélt, akinek a hibája is kellett ahhoz, hogy a Norwich megszerezze a vezető találatot.

"El kell ismernem, hogy a pillanat hevében nagyon dühös voltam a játékvezetőre, mert úgy láttam, hogy Morisson a bal kezével lökte Per-t, de majd meg kell néznem a lassításokat."

"Pernek majd tanulnia kell a hibájából. Már beszéltünk erről korábban is. Lehet, hogy más ligákban biztonságban van az ember ilyen helyzetekben, de itt nem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

12 éve
poizze! Így van. Nem szabad lesarkosítani annyira a játékot, hogy csak annak a játékát ismerjük el, aki éppen gólt szerzett. Sőt, több szemszögből is inkább az előkészítést és magát a támadás-felépítést kéne megbecsülnünk, amibe nyilván RVP is beletartozik a befejezések révén, de az, ahogy a kapu elé juttatjuk a labdát, na abban rejlik az igazi lelke a dolognak, s ebben Gervinhónak elévülhetetlen érdemei vannak. Januárban lesz még gáz emiatt.
12 éve
Törölt felhasználó
mert az emberek többsége nem azt veszi észre, hogy hány gólt lő vagy gólpasszt ad az egész szezonban, hanem ha kihagy 2-3 helyzetet egy meccsen akkor egyből el kell kezdeni fikázni. Ha Persie is belekerül 1 gödörbe biztos őt is elkezdik fikázni.
12 éve
De skacok, miért egyszerűsítjük le az egész játékot arra, hogy ki lövi a gólokat? Gervinho elbaszta a helyzetek értékesítését,de részt vett a támadásokban, benne volt az első gól felépítésében is. Ramsey teljesítményét miért nem emeljük ki, amikor ő szerzett labdát a Norwich térfelén, amiből jött az előnyszabály és Song, aki adta a labdát RVP-nek és így lett meg a második gólunk?!
Vagy Arteta robotolását miért nem emeljük ki? Lehet hogy 10 emberből 7-nek az maradt meg, hogy volt egy eladott labdája a meccs folyamán ergó szarul játszott. Nem játszott szarul!
12 éve
Törölt felhasználó
Gervinho 2 helyzeténél hatalmasat védett a kapus, Walcott egyik helyzeténél a kapufa mentett a másiknál pedig az egyik védő mentett hatalmasat, amikor a kapus már verve volt. Ezért nem mérvadó, amit írsz. Lőtt már be több játékosunk is gólokat ilyen helyzetekben úgyhogy nem kell félni a Fulham ellen 4-0ra nyerünk és elhallgat mindenki.
12 éve
Törölt felhasználó
poizze! Most lényegtelen, hogy hány csatáros, láthattad, hogy pl.: Gervinho nem tudta belőni az óriási helyzetét! Helyzetbe kerülnek, csak egyszerűen gólképtelenek, lehetett volna 2 csatáros játék is, akkor sem biztos hogy lőnének gólt, mert nem gólerősek!
De valamilyen szinten igazad van, te azt gondolod, én ezt, kész!

Szólj hozzá