Arséne Wenger elmondta, hogy egyetlen játékosuk sem sérült meg a válogatott találkozók alatt, azonban így sem teljes kerettel folytathatja a bajnoki kapaszkodást az Arsenal, ugyanis több játékosuk sincs bevethető állapotban.

Köztük az egyik ilyen Kieran Gibbs. Mint ismert, tegnap beszámoltunk arról, hogy Gibbs hasi fájdalmai nem múltak október közepe óta, s a legfrissebb orvosi vizsgálatok azt mutatták ki nála, hogy a fájdalom oka egy sérv, amelyet orvosi beavatkozással lehet eltávolítani. A műtétre még a csütörtöki napon sor került, de ennek következtében a játékos 4-5 hét múlva térhet vissza.

A másik szélső védőnek, a jobb oldalon Bacary Sagna sérülése miatt beállni kényszerült Carl Jenkinsonnak is akadtak problémái. Jenkinsonnál már a múltban is jelentkeztek hátfájdalmak, s ebből az okból kifolyólag lesz pihentetve a szombati, Norwich elleni meccsen. Arséne Wenger elárulta, hogy jelenleg most figyelik Jenkinson gyógyulását, s elővigyázatosságból nem akarják továbbterhelni a játékost.

Ryo Miyaichi még november elején, egy tartalékmeccsen ficamította ki a bokáját, s a kezdeti előrejelzések szerint minimum három hétre jósolták a visszatérését. Sajnos Wenger róla sem közölt jó híreket, a fiatal japán ugyanis leghamarabb hat hét múlva térhet vissza majd a pályára.

Szerencsére akadtak jó hírek is, hiszen mind Marouane Chamakh, mind a május óta sérüléssel küzdő Abou Diaby is visszatérhetett a teljes körű edzésprogramra. Kettejük közül a marokkóinak van esélye arra, hogy játsszon a szombati mérkőzésen a kanárik ellen, míg Diabynak több időt kell eltöltenie a tréningeken, mire újból teljesen fitt és bevethető lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

12 éve
Akkor már inkább Yennarist.
12 éve
Törölt felhasználó
Boetangot viszont kipróbálnám holnap. A tartalékok között már stabil kezdő és jobbhátvédet is remekül tud játszani!
12 éve
Törölt felhasználó
Romeo, van igazság abban amit mondasz, hiszen ha Koscielnyt kiteszi szélre akkor a középső védelem lesz sebezhető! A City ellen villámgyors védők kellenek, mert a németet a fürge City támadók úgy fogják szívatni ahogy neki jól esik. A Favágók ellen lehet jó a német, de a BL-ben, és a PL rangadókon a legerősebb védőpárost kell betenni, Koscielny és Vermaelent.
12 éve
Törölt felhasználó
wilshere már eldobta a mankót :)
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem pedig ha JEnkinson sérült 3-4 hétre és Sagna is hosszútávon kidőlt mindenképp hozni kell egy szélsőt, a City ellen nem tudom ki állná meg ott a helyét a mostani keretből. Abou-nak nagyon örülök. És szerintem Henry már nem fog jönni. Nem hinném, hogy miatta padoztatná RVP-t. És ha netán be is ugrana pár meccsre és nem menne neki, az nem tenne jót senkinek.

Szólj hozzá