Carl Jenkinson, az Arsenal fiatal jobb szélsője szerint a csapat egyre jobb és jobb formát mutat, és úgy véli, ez a tendencia még tovább folytatódhat a közeljövőben.

Az angol játékos leginkább a Chelsea ellen aratott 5-3-as győzelemre hívta fel újfent a szurkolók figyelmét, de úgy véli, a folytatás is trükkös lehet a bajnokságban, s már csak emiatt is kell a fegyelem a csapatnál.

"A Chelsea elleni győzelem rendkívül jót tett a csapattal. Azért is volt remek a kékek elleni meccsünk, mert ugyan mi tudtuk, hogy képesek vagyunk győzni, ezt be kellett bizonyítanunk minden kétkedőnek. Nem minden csapat rúg ugyanis öt gólt a Stamford Bridge-n, s ez egy olyan dolog, amire kétségtelenül építhetünk a jövőre tekintve." - mondta Jenkinson az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Továbbra is koncentrálnunk kell, mert az előttünk álló feladatok is éppúgy nehezek. A Norwich is remek focit játszik, s amennyire képben vagyok velük kapcsolatban, a hazai formájuk elsöprő. Nyilvánvalóan nagyszerű csapatról van szó, s nem szabad felvállról venni a dolgokat."

"A szombati meccs folyamán az elejétől a végéig kell koncentrálnunk, s nem szabad semmit sem garantáltnak vennünk. Óriási küzdelem várható a pályán, de remélhetőleg számunkra kedvező eredménnyel fog zárulni a találkozó."

Az Arsenal bő másfél héttel ezelőtt játszotta le a válogatott találkozó előtti utolsó bajnokiját, amely meccs az ágyúsok 3-0-ás győzelmét hozta a West Bromwich Albion ellenében. Jenkinson úgy véli, ez kulcsfontosságú mérkőzés volt a jövőre nézve.

"Ez egy fontos győzelem volt, az esetleges pontvesztéssel nagyon nehéz lett volna megbirkózni a válogatott találkozók miatt beiktatott két hétben." - mondta az angol.

"Ezzel a győzelemmel mindenki pozitívan játszhatja le a barátságos meccseit, most csak abban kell reménykednünk, hogy mindenki fitt és bevethető maradjon a Norwich elleni mérkőzésre."

A nyáron az Charlton Athetlictől leigazolt Jenkinson a megérkezése óta rengeteget fejlődik, s most már az is felmerült, hogy meghívót kap az angol utánpótlás válogatottba. A helyzetet nehezíti, hogy az angol-finn kettős állampolgár Jenkinson eleddig a finn utánpótlás keretet preferálta, de ez megváltozhat a jövőben.

"Mindenki tudja, hogy hamarosan döntést kell hoznom ezt illetően. De jelen pillanatban csak a klubomra koncentrálok, s hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak. Őszintén szóva még fogalmam sincs, hogy melyik országot fogom választani, ilyen téren még nem mélyültem el teljesen, de jelenleg nem is vagyok abban a helyzetben, hogy ezen vívódjak. Most csak az Arsenalra és a minél jobb teljesítményre kell fókuszálnom." - mondta Jenkinson.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (75)

12 éve
Törölt felhasználó
Na jó. Csá.
12 éve
Törölt felhasználó
Mond már meg nekem, hogy miért kell egyből rasszistának lenni ? Mikor célozgattam én a cigányokra ? Ne keverd már a szezont a fazonnal. Legalább légy tisztában a rasszizmus fogalmával és azután kezd el okoskodni, addig maradj csöndben.
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: Lucho Gonzalez azt nyilatkozta, hogy nem lenne ellenére egy Arsenalba való igazolás. Sokan írták, hogy kell irányító, én nem ezek között vagyok, de ha már veszünk valakit, akkor az argentínnak egy fél éves kölcsönszerződés nem lenne rossz. És akkor talán Ramsey teljesen beérik jövőre, bár nekem mind Rosié mind az ő játéka tetszik idén.
12 éve
Törölt felhasználó
of: az Arenal tv-ben láttam gondolom sokan látátok nagyon tetszik nekem ez a szczesny nem csak a kapuba de a tv-be is való hatalmas party arc:D 🧀

http://www.youtube.com/watch?v=io3y3XbarSk
12 éve
Törölt felhasználó
Lájk, Touré5:D Igaza van, attól mert vki nem szimpatikus még nem kell cigánymódon viselkedni.én is utálom a barcát, de ez sok...
egyébként sztem ericsson se jobb touré5nél, én elégsokszor látom azt h ő is mást fikáz:D

Szólj hozzá