Mikel Arteta, az Arsenal spanyol játékosa továbbra sem tett le nagy álmáról, hogy hazája színeiben is megmutathassa, mire képes.

A korábbi U21-es válogatott játékos eddig egyetlen egyszer kapott meghívót a spanyol csapat szövetségi kapitányától, ám egy sérülés miatt le kellett mondania azt a meccsét, új lehetőség pedig azóta sem érkezett. A 29 éves középpályásnak pedig egyre nehezebb dolga van, hiszen hazájában egyre-másra érik egymást a tehetségek.

Arteta azonban nem adja fel, bár tudja, hogy kik ellen kell felvennie a képzeletbeli csatabárdot.

"Az elmúlt években már nagyon közel jártam ahhoz, hogy játszhassak a spanyol válogatottban is, de ilyen-olyan okok miatt ez sohasem valósult meg. Természetesen továbbra is keményen dolgozok azért, hogy valóra váljon ez az álmom, mert ez az egyik célom a karrierem során, s ettől sohasem fogok tágítani, hogy én is viselhessem a hazám mezét a pályán." - mondta Arteta az Arsenal.comnak.

"Tudom, hogy milyen szinten áll a válogatott, tudom, hogy milyen keményen dolgoznak azok a játékosok, akik már most is a keret tagjai. Az biztos, hogy az sokat segít a helyzetemet, hogy az Arsenalnál játszhatok. Ha itt jól teljesítek, akkor talán kapok egy esélyt. Féltékeny azonban nem vagyok, sőt, én is nagy kedvvel nézem a meccseiket, Xabi Alonso, Fabregas, Silva, Iniesta, Xavi és Busquets a világ 20 legjobb középpályása között vannak."

A spanyolok az elkövetkezendő napokban Anglia ellen is kipróbálhatják magukat, méghozzá a Wembley stadionban, ahol Arteta is jelen lesz.

"Nagy kíváncsisággal várom ezt az érdekes meccset. Az angol-spanyol meccsek mindig nagyon izgalmasak, szerintem most sem lesz ez másként. Természetesen a spanyoloknak fogok drukkolni, de már csak Theo miatt is szemmel tartom majd a háromoroszlánosakat. Ezúton is kívánok neki minden jót és sok sikert a meccshez." - mondta Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (78)

12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem nagyon jó helyzetbe került a csapatunk vagy kerülhetünk még ezután befektetések által.
Tudom,hogy már lefikáztatok,hogy mindig azt mondom igazolni kell,de lássunk tisztán,az elmúlt évek spórolása és igazolás mentes időszakai ezt lehetővé teszik a klub számára,hogy minőségi játékosok érkezzenek.
Az újabb érkezők miért is lennének fontosak?Hogy tovább erősödjön a csapat és Persie és még a nagyon csúcsformában lévő játékosok is jobb kedvvel játszhassanak itt a jövőre nézve.
Valljuk be pár távoző ebbe unt bele jogos vagy nem jogos,nem ez a lényeg,hanem az hogy a jövőre kell gondolni és meg kell tartani minden áron a jelenlegi keretet.
Remélem a szerződések meghosszabbítása is eredményes lesz.
Go gunners!
12 éve
Törölt felhasználó
fecc04! Én úgy tudom, hogy 2014-ig van élő szerződése, de igazából ez lényegtelen, hiszen a távozásáról szóló hír teljesen nonszensz.
12 éve
Törölt felhasználó
Tudtommal Song jelenlegi szerződése is 2013-ig érvényes. Kár is ezen agyalni, biztos, hogy marad, nem kell lefeküdni az ilyen pletykáknak.
12 éve
Törölt felhasználó
Songnak még van 3 éve. Nem kell aggódni. Van Persie fájöbb lenne, mert Cesc után ő lett a centrum. Nem hiszem, hogy szeretne egy ilyen rosszízű váltás után "kiöregedni+ Arteta lehet a megoldás, higgyetek nekem...Intelligens és elég tapasztalt, jó játékos.
De legfőképp Wengerben kell bízni, nélküle egy kb. Leeds szintű csapat lenne. Uff...
12 éve
Törölt felhasználó
Láttunk már karón varjút, de ezek a sorozatos hírek arról, hogy sem Persie sem Song nem írja most alá a szerződéshosszabbítást elég szomorú számomra.

Szólj hozzá