Az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy néhány hét erejéig a csapatnál fog edzeni az Egyesült Államok egyik legnagyobb tehetségének tartott Brek Shea.

A 21 éves amerikai szélső az idei MLS szezon egyik legjobb játékosának számított, az amerikai liga téli szünete miatt pedig Shea csapata, az FC Dallas egy kis ideig kölcsönbe adta a hórihorgas, 191 cm magas középpályást, hogy szinten tartsák, sőt, hogy technikailag még többet fejlődjön az új szezon rajtjára.

A két klub közötti megállapodás értelmében Shea a csapat felnőtt keretével, valamint a legjobb fiatalokkal együtt fog edzeni a colney-i edzőpályán, sőt, Arséne Wenger a tartalékcsapatban is ki szeretné próbálni az amerikai tehetséget, már ha ezt a szabályok lehetővé teszik.

"Brek az elkövetkezendő hónapokban különböző edzésprogramokon fog részt venni nálunk, hogy felmérjük, s hogy ő maga is megtudja, hogy milyen szinten áll. Egyébiránt maga az MLS is azt tanácsolja a ligában játszó játékosoknak, hogy tartsék szinten magukat valamelyik európai csapatnál a következő idény rajtjáig, ezt Brek nálunk fogja megtenni." - mondta Wenger.

"Brek így várhatóan a felnőtt csapattal és a többi utánpótlás játékosunkkal fog együtt edzeni az elkövetkezendő hetekben, a fejlődéséhez pedig nem is lett volna jobb hely a Premier Ligánál."

Az MLS szakértői Shea-t is jelölték a legértékesebb játékos díjára, s azt Wenger is elismerte, hogy szeretnék meccskörülmények között is tesztelni a középpályást.

"Ha ezt a szabályok megengedik, valóban szeretnék kipróbálni őt a tartalékcsapatunkban." - mondta Wenger.

Shea jelenleg az Egyesült Államok felnőttkeretével edzőtáborozik és készül a Franciaország és a Szlovénia elleni barátságos mérkőzésekre. A keddi mérkőzést követően pedig egyenesen az Arsenal edzőközpontja felé veszi az irányt, s egy hónapot fog a csapattal eltölteni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

12 éve
Törölt felhasználó
hello valaki tudna segíteni abba,hogy hol tudnék arsenal tv részeket agyarul nézni a neten?mert s tv-s részrekről sokszor le maradok a suli miatt előre is kösz
12 éve
Törölt felhasználó
Hazardot pedig 6x :DDD
12 éve
Törölt felhasználó
Az ilyen "majd Arsenal játékos lesz" híreknek meg nem szabad hinni, mert ha igazak lennének, akkor Yaya Tourét már 5ször leigazoltuk volna:D
12 éve
Törölt felhasználó
Ha nemjött volna Arteta, akkor most sanszos lenne M'Villa, aki nagyon jó játékos, és kb ugyanazon a poszton játszik, mint a spanyol. De én itt is csak Artetát preferálom, mivel ő abszolút tapasztalatot hozott a csapatba.
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson te szomorú ember lehetsz:Dminden "jelentéktelen" érdekességre azt mondod h hát ez fölösleges, hülyeség blabla...:D sztem rohadtul nem felesleges összevetni theo és henry gyorsaságát mert ENGEEEM érdekel:D inkább próbálj meg a magad nevében beszélni:D

Szólj hozzá