Bacary Sagna súlyos sérülésével óriási lehetőség nyílt meg a nyáron a harmadosztályú Charlton Athetlictől érkezett Carl Jenkinson számára, hogy bizonyítson Arséne Wenger és a csapat szurkolói előtt.

A közismerten Arsenal-drukker Jenkinson a kezdeti hibázások után úgy tűnik, egyre jobban hozzászokik az angol Premier Ligával és a Bajnokok Ligájával járó nyomáshoz és feladatokhoz, a West Bromwich Albion ellen nyújtott teljesítményével például tagja volt a goal.com hét csapatának is.

"Először is, nem igazán tudom szavakban kifejezni, hogy mit érzek ezzel a nagy lehetőséggel kapcsolatban. Nem igazán jó úgy játszani, hogy a sorban előtted lévő barátod hosszú ideig kidől egy sérülés miatt. Bacary az egyik legjobb barátom a csapatban, és remélem, mielőbb felépül. Addig pedig igyekszem megragadni a lehetőségemet, ha már így alakultak a dolgok. Remélhetőleg minden meccset a legjobb teljesítményemet tudom majd hozni. Szeretnék jó benyomást tenni a menedzserre, és szeretném hozzásegíteni a csapatot a minél jobb eredmények megszerzésére." - mondta Jenkinson.

A 19 éves játékos azt is elárulta, hogy hogyan akar még tovább fejlődni - a remek beíveléseire újabban nagyon sok szurkoló kapta fel a fejét.

"Az, hogy ilyen képességű játékosokkal edzhetek és játszhatok, mint amilyenek az Arsenalnál vannak, természetesen hozza ki belőlem a maximumot. Úgy érzem, hogy technikailag sokat fejlődtem, mióta idekerültem, nagyon sokat dolgozok együtt a két fitnesz edzővel, Tony Colberttel és Marcus Svenssonnal."

"A fittségemmel igazából sohasem volt különösebb baj, ráadásul egyre erősebbnek érzem magam. Tudom, hogy van még hová fejlődnöm, de úgy érzem, hogy képes vagyok előrelépni."

"A beíveléseimen is igyekszek a lehető legtöbbet javítani. Pat Rice-al egy picit mindig rágyúrunk ezekre a területekre, mint például a beívelés, a fejelés vagy az egy-az-egy ellen való védekezés. Mindig próbálok pluz dolgokat is vállalni az edzéseken. A lehető leghamarabb igyekszem majd ezt hasznosítani a meccseken, hogy a keresztlabdáim gólpasszá váljanak."

Jenkinson remek teljesítményére az angol válogatott szakemberei is felfigyeltek. Számos forrás arról számolt be ugyanis a közelmúltban, hogy a finn-angol kettősállampolgársággal rendelkező arsenalost az angolok szeretnék megszerezni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
A Yennaris gyereket is kipróbálnám még.
12 éve
Törölt felhasználó
Aron! Persze, kap, mert Sagna kidőlésével megnyílt előtte az út. Sose tudhatjuk, hogy ki mikor fog kidőlni, így egy-egy mellőzött játékos bármikor a középpontba kerülhet. Lásd: Jenkinson. (:
12 éve
Törölt felhasználó
fecc04, én is bíróm, főleg a hozzáállását, de azért azt nem szabad elhallgatni, hogy Ő kap játéklehetőséget:)
12 éve
Törölt felhasználó
Ez a normális, és alázatos hozzáállás, nem az, hogy "ha nem kapok lehetőséget, akkor távozok"... Bírom a srácot (:
12 éve
Törölt felhasználó
Végülis ő is nagyon fiatal, bőven van ideje fejlődni, és most Sagna kidőlésével meg is kapta a lehetőséget erre, csak nehogy összeroppanjon a teher alatt. Reméljük jobb jobbhátvéd válik belőle, mint Kyle Walkerből, és akkor majd őt viszik az angol nemzeti 11-be, már ha Angliát választja :D

Szólj hozzá