Mikel Arteta, az Arsenal spanyol középpályása elégedetten nyilatkozott a csapat jelenlegi formájáról, s elmondta, hogy a novemberi válogatott szünet után is ugyanebben az iramban kell majd folytatniuk a felkapaszkodást.

Az Arsenal egyelőre jó úton halad a nehéz szezonkezdésből való kilábalással, Arséne Wenger csapata ugyanis az elmúlt öt bajnoki mérkőzésből négyet megnyert, vezetik a Bajnokok Ligája-csoportkörüket, a Ligakupában pedig a negyeddöntőben várhatják a folytatást a bajnoki első helyzetett, Manchester City ellen.

Ezt a sorozatot majdnem két hétig a novemberi válogatott találkozók törik meg időrendben, a következő meccsre ugyanis csak a jövő héten kerül sor, a Norwich ellen. Arteta azonban bizakodó, hogy az Arsenal jó szériája sokáig ki fog tartani.

"Keményen igyekszünk, hogy még szorosabbá tegyük a dolgokat, s hogy még jobbak legyünk. Jó formában vagyunk, az elmúlt két meccsünkön gólt sem kaptunk, ezek mind-mind nagyon fontosak." - mondta Arteta.

"Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni, s mindenki így mehetett el a válogatott meccseire. Nagyon rossz lett volna, ha pontvesztéssel térhetett volna haza mindenki a hazájába. Természetesen az elkövetkezendő napokban is mindenki keményen fog dolgozni, hogy még erősebben térjünk vissza a Norwich elleni meccsre, ki a válogatottjával, ki pedig a csonka kerettel, Londonban."

"Tudjuk, hogy minden egyes meccsünket meg kell nyerni, hiszen már nem csak egy-két csapatnak van tényleges esélye az első helyre, ezek az idők már régen elmúltak. Tudjuk, hogy bennünk meg van a vágy, meg van az elszántság, hogy még jobbak legyünk."

Az Arsenal 8-asa egy picit kitért arra is, hogy mennyire sikerült megszoknia az észak-londoni életet azok után, hogy a nyár utolsó napján igazolt az Evertontól Arséne Wenger csapatába.

"Nem sok időm volt beilleszkedni, ráadásul alighogy beestem, rögtön nyomás alá voltunk helyezve az eredmények miatt. Nem volt egyszerű időszak, de az elmúlt két hónapban azért bebizonyítottuk, hogy jó úton haladunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Gabee19: Felül: Csapat-> Sérültek ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Hát kedves Arteta ,mi is így gondoljuk! :D

http://player.arsenal.com/player/1178-wojciech-versus

Szczesny

:D :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Hát tény hogy jó játszik Arteta meg minden de.. az Arsenal-nál ez a jó teljesitmény nem sokáig szokott megmaradni sajnos. Remélem hogy összeszoknak a középpályán a fiúk és a védelemben is egyaránt. Kp-n az Arteta, Ramsey/Wilshere, Song triót érzem előnyben. A védelemben pedig Sagna, Vermaelen, Koscielny, Santos érzem.

Off: valaki nem tud valamit Sagna-ról? Mikor térhet vissza kb? Valamint Wilshere? Diaby? 😏

Szólj hozzá