Laurent Koscielny elmúlt hetekbeli jó teljesítményével nemcsak Arséne Wenger, az Arsenal szurkolói, és a szakértők lehettek elégedettek, hanem a francia válogatott szövetségi kapitánya, Laurent Blanc is, aki ismét behívta a védőt a gallok válogatottjába.

Ez ugyan nem az első alkalom lesz, hogy Koscielny tagja a francia keretnek, ugyanakkor a 26 éves védő debütálása még mindig várat magára a pályán. Ez azonban könnyen változhat az elkövetkezendő két hétben, Franciaország ugyanis az Egyesült Államok és Belgium válogatottjával játszik barátságos mérkőzésket.

Koscielny a francia L'Equipe-nek elmondta, hogy bár szeretne bemutatkozni a pályán is hazája színeiben, készen áll akár még tovább is várni a nagy lehetőségre.

"Úgy gondolom, hogy az első játéklehetőség a franciák színeiben egy napon biztosan el fog jönni, nem leszek emiatt megőrülve. Az első behívásomra már korábban sor került, aminek nagyon örültem, és tudom, hogy a lehetőségem is el fog jönni. Keményen kell dolgoznom és ki kell érdemelnem a helyemet a csapatban. Azt is fontosnak tartom leszögezni, hogy nem tartom magam felsőbbrendűnek a többi francia védőtől, ők már korábban bizonyítottak." - mondta Koscielny.

A francia a jelenlegi szezonjában valamennyi meccsén jobbnál-jobb teljesítménnyel kápráztatja el az Arsenal közönségét. Ez azonban nem mindig volt így, Koscielny ugyanis az első évében a Premier Ligában alaposan megfizetette a tanulópénzt.

"Tudom,hogy az emberekben még mindig él a Birmingham elleni rémes pillanat, amit az okozott, hogy nem értettük meg egymást Wojciech Szczesnyvel. Azért kiváltképpen fájóak ezek a momentumok, mert a klubnak kellett volna valamilyen trófea az elmúlt hat év nyeretlensége után. A legnehezebb azonban az volt, hogy hogyan álljak fel a padlóról és hogyan vágjak vissza. De nem is volt időm sokat agyalni ezen, mert máris jött a következő meccs. Természetesen nem számítottam arra, hogy már az első szezonomban 43 mérkőzsen játszok majd, de így volt alkalmam felvenni az angol liga ritmusát."

"Mi a helyzet a mostani Arsenal-védelemmel? Bennünket mindig kritizálnak, de már hozzászoktunk ezekhez. Nem akarok nyavalyogni, de négy védekezővel nagyon nehéz is visszaverni az ellenfelek támadásait. A Barcelonánál például mindenki visszazár, még Messi is. Néha mi hajlamosak vagyunk mindent egy lapra feltéve támadni, ami a védekezés kárára megy. Ebben az évben azonban változtattunk ezen, s most már mindenki, kollektíven visszajön - ezt jól láthattuk a Marseille elleni BL-meccseken."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Túl kéne már lépni ezen az elbukott Ligakupa-finálén. Nem csak Szcezny és Koscielny hibája volt az a vereség, hanem az egész csapaté. Simán meg kellett volna verni azt a Birmingham-et, de nem sikerült. Kész, ennyi, az élet megy tovább! Ők is emberek, nem robotok... Egyébként Koscielny a PL egyik legjobb védője, és Vermaelen-nek szerintem a PL legerősebb középső védőpárját alkotják.
12 éve
Törölt felhasználó
Hihetetlen mennyit fejlődött, ahhoz képest hogy 3 éve még a francia másodosztályban játszott. A Birmingham elleni meccsen hatalmas hibát vétetett, de úgy gondolom, hogy sikeresen kilábalt belőle, és talpra tudott állni, és a PL egyik legjobb védője lehet az idén
12 éve
Törölt felhasználó
Nehéz lehetett, de sikerült, nem tudok haragudni sem Koscira, sem Szczesnyre amiatt a zakó miatt, bár nagyon fáj, ők azóta törlesztettek.

Szólj hozzá