Arséne Wenger szerint az Arsenal jelenlegi javuló formája folytatódni fog a jövőben is.

A gyenge szezonkezdést követően az Arsenal az elmúlt 10 meccséből nyolcat megnyert, és egy döntetlent ért el, a bajnokságban jelenleg a hetedik helyen állnak lőtávolban a harmadik helyzett Newcastle mögött, a Bajnokok Ligája csoportkörét vezetik az F jelű kvartettben, valamint a Ligakupában a negyeddöntőben várják a folytatást a hónap végén, a Manchester City ellen.

Wenger szerint ez a jó tendencia folytatódni fog, s az Arsenal, a sorsolásának köszönhetően egészen december 18-ig nem fog rangadó elé nézni, akkor majd a Manchester City ellen lépnek majd pályára az ágyúsok, idegenben.

"Ha képesek leszünk a mostani javuló tendenciát folytatni, nagyon szép helyre fogunk nagyon hamar felzárkózni. Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben rettentően sokat fejlődtünk, az élcsapatok közti rés pedig a pontokban is kisebb lett. Ezen kívül szerintem az előttünk álló csapatok is jócskán fognak pontokat veszíteni." - mondta Wenger a WBA elleni meccs előtti sajtótájékoztatón, de sietett hozzátenni, hogy ez nem lesz olyan egyszerű.

"Mindössze annyit kell tennünk, hogy tartjuk a tempónkat a ligában. Ez sosem könnyű, s nem lehet racionálisan számolgatni. Elég, ha megnézzük, hogy a tavalyi évben a WBA 3-0-ra is vezetett ellenünk, ami hatalmas csalódás volt: nem pörögtünk fel eléggé. Most viszont összességében úgy érzem, hogy más formában várjuk az idei meccsünket ellenük, most minden vágyunk a győzelem."

Wenger azokat a negatív véleményeket is félresöpörte, miszerint a Bajnokok Ligájában nem ért el jó eredményt a csapat a keddi, Marseille elleni mérkőzésen.

"Azt gondolom, hogy az elmúlt két meccsen a lehetséges hat pontból négyet megszerezni elégedettségre ad okot. Pozitívnak kell maradnunk. A franciaországi meccsen szerencsések voltunk, hogy győztünk, míg nálunk pechesek voltunk, hogy nem sikerült berúgnunk a helyzeteinket."

"Ezenkívül fontos megjegyeznünk, hogy a keddi meccsünket megelőzően óriási rangadón nyertünk a Chelsea ellen, s talán így érzelmileg is túlfűtöttek voltunk. Persze, kár, hogy nem nyertünk, de összességében akkor is jó teljesítményt nyújtottunk, védekezésben például mindenképpen."

"Minden pontnak meg van az értéke, a vereség az elfogadhatatlan dolog. Szerencsére ez nem következett be kedden, így a jó formánk továbbra is tart." -mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Törölt felhasználó
Götze nagyon jó lenne, de nem hiszem, hogy ez a hír igaz. Mellesleg én Ramseyt szívesebben látnám az elkövetkező 10 évben irányító poszton, mint bárki mást, csak ehhez türelem kell. Már pedig az Wengernek van, nem is kicsi:D
12 éve
Törölt felhasználó
Persze egy 19 éves taknyos kölyökért 50 milliót... Ennél még a Wilshere-City pletyka is hihetőbb volt.
12 éve
Törölt felhasználó
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2057733/Arsenal-line-Mario-Goetze.html
atz hiszem most jönnek a nagyágyúk :D ha ez igaz akkor elég durvaa:Dd
12 éve
Törölt felhasználó
A PL-be most 5 olyan mérkőzés jön ahol jó lenne 15 pontot szerezni... de én már 13-al is megelégednék.. lejjebb nem adok. Először WBA otthon, majd Norwich idegenbe, Fulham otthon, Wigan Idegenbe, és Everton otthon... majd utánna jön a Mancity elleni PL meccs... persze közte lesznek töltelék meccsek, de most csak a Bajnokságra gondoltam...
12 éve
Törölt felhasználó
Ibraimovic rendesen ráhúzta a vizes lepedőt a Barcára az új önéletrajzi könyvével :D :D

Szólj hozzá