Az Emirates-ben játszott, Marseille elleni keddi mérkőzés (0-0) után sok szurkoló és laikus (vagy éppen ellendrukker) tette fel a kérdést: 'Az Arsenal vajon csupán egyemberes csapat, ami Van Persie nélkül csupán középszerű?'

Ám Thomas Vermaelen, aki remek játékkal tért vissza a csapatba, úgy hiszi, hogy az Arsenal-nak akkor is több mint elegendő 'tűzereje' van, ha Van Persie éppen pihen.

Vermaelen szerint:

Tény, hogy Robin világklasszis játékos és elképesztő csatár. De nem játszhat minden mérkőzésen. Nagy keretünk van és elég csatárral rendelkezünk, hogy betöltsék a helyét, ha szükséges. Úgy vélem sokakban ott van a gólszerzés lehetősége, Robinon kívül is. Sok játékosunk van aki eldönthet egy mérkőzést, ilyen pl. Gervinho is, aki rendkívül gyors.
Elég sok lehetőségünk volt a Marseille ellen, Robin nélkül is, és Andrey (Arshavin) is bármikor képes lehet gólt szerezni. Tehát magabiztosak vagyunk és hisszük, hogy Robin nélkül is betalálhatunk.

Maga Arshavin azonban elismerte, hogy soha nem mutatta ugyanazt a formát az Arsenalban, amely Oroszországban híressé tette és egyszerű 'eszközként' titulálta magát a csapat számára.

Ezt mondta:

Őszintén szólva úgy gondolom, az Arsenalban nyújtott teljesítményem elég átlagos. Voltak és vannak is jó megmozdulásaim, de összességében nézve nem hozom a formámat sem a gólok, sem az asszisztok terén. Normális esetben, mikor pályán vagyok, kézben tartom a játékot, de itt sosem sikerült ezt teljes egészében megvalósítanom. Inkább kiegészítő 'eszköze' vagyok a csapatnak, mint fő, és ez a különbség.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Valóban kéne még legalább egy csatár. Gervinho jó lesz, látszik, hogy megértik egymást van Persievel, de ha nincs benn Robin, nincs valamirevaló támadás.Mindamellett én szeretem Arshavin játékát, még Chamakh is elmegy, de nem játszanak eleget ahhoz , hogy jó formájuk legyen.
Valaki megemlítette egyáltalán, hogy a Császár meghalt? (Albert Flórián) Magyarország egyetlen Aranylabdása.
12 éve
Törölt felhasználó
Én csak annyit mondok, hogy a csapat jelenlegi helyzetében mindenképpen szükségünk van egy olyan klasszis, meccseket eldöntő vérbeli csatárra, mint Van Persie. Melyik csapat van ezzel másként?!

Nagy szavak Arshavintól. És igazak.
12 éve
Törölt felhasználó
Sajnos azt kell mondjam, hogy a játékunk csúnyán VanPersiere épül. Ha ő nem játszik akkor kezdődnek a problémák. Idén a góljaink felét Robin szerezte. Merész egy kijelentés Vermaelentől, ezt előbb bizonyítani kellene.
12 éve
Törölt felhasználó
Ez sajnos igaz Arshavin, de értékelnivaló hogy belátod. Mi mindannyian visszavárunk téged is és a jó formádat is. :)

Szólj hozzá